MODRIĆ JE NAJBOLJI!

Luka Modrić

Hrvatska prvi put u povijesti ima najboljeg nogometaša svijeta, a Luki Modriću je pošlo za rukom i postati prvim igračem u povijesti svijeta koji je osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine i postao najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e u istoj godini.

Zbog njega se cijela Hrvatska crveni večeras od ponosa!

Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Modriću je trofej “The Best”, rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

“Velika je čast stajati ovdje, zahvalio bih se Salahu i Ronaldu na sjajnim sezonama koje su imali i siguran sam da će u buduće imati šansne boriti se za ovaj trofej. Ovaj trofej nije samo moj nego i mog tima i moje reprezentacije, ovaj trofej je i za moje trenere, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Bez njih ne bi mogao biti ovo što jesam, oni su najbolji. Hvala mojim navijačima diljem svijeta, za veliku potporu i ljubav. Zahvalio bih se i onima koji su glasali za mene i volio bih spomenuti svog idola i bivšeg kapetana vatrenih koji nam je bio inspiracija svima, Zvonu Bobana. Za kraj bi rekao nekoliko riječi na hrvatskom i španjolskom. Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku. Kako smo prekrasno ljeto imali hvala vam na emocijama i hvala vam na isrenoj podršci i šaljem svima pozdrave”, rekao je Modrić.



Zvone Boban je u trenutku govora Modrića čak i zaplakao.

Najbolji trener  – Didier Deschamps 

Izbornik Francuske, Didier Deschamps dobio je priznanje za trenera godine, dakle, Zlatko Dalić ostao je bez ove nagrade, a konkurencija im je još bio osvajač Lige prvaka Zinedine Zidane.

Najboljim vratarom u 2018. godini proglašen je belgijski vratar Thibaut Curtois. Nagradu Ferenc Puskas za najljepši gol sezone dobio je napadač Liverpoola Mohamed Salah za pogodak koji je postigao u gradskom derbiju protiv Evertona, dok je nagrada za najbolje navijače pripala Peruancima.

Odabran je i najbolji klupski trener u ženskom nogometu, a ta je nagrada pripala Reynaldu Pedrosu, treneru Lyona.

Birali su se i najbolji navijači, a ta je nagrada pripala peuranskim navijačima.

Nagradu za fair-play dobio je Lennart Thy.

Najbolja momčad prošle sezone: Na Vratima je De Gea, desno je Alves, lijevo u obrani Marcelo, stoperi su Ramos i Varane. Modrić i Kante su centralni vezni, Messi je istureni, desno krilo je Mbappe, lijevo Hazard, a u špici je Cristiano Ronaldo. Zanimljivo, nema Mohameda Salaha, nogometaša koji je u izboru za najboljeg na svijetu.

Najboljom nogometašicom svijeta za 2018. godinu, proglašena je Brazilka Marta, a konkurencija su joj bile Dzsenifer Marozsán i Ada Hegerberg nogometašice Lyona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI