MODRIĆ I LAŽ? Svi se čudimo, a čudno bi bilo da Modrić nije promijenio iskaz

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na desetine pravnih grijehove koje se spočitavaju Mamića ovo je društvo moglo reagirati pa nije. Nego je baš hipokratski njegovom najvrijednijem igraču, time i najdražem, pružilo priliku da ga zadavi. Kriva računica. A zapravo je riječ o sveopćoj igri svih nas u korist Zdravka Mamića...

Modrić promijenio iskaz! Boji se Mamića! Laže! Modrić ovo, Modrić ono!
Suđenje Zdravku Mamiću sa svjedočenjem Luke Modrića nameće nam se kao pitanje opstojnosti nas samih, a Modrić koji je zaista pričao nešto posve drugo nego prije nije napravio ništa drugo što u društvenom životu ove republike, čine doslovce svi. Političari, ministri, čelnici i tajnici stranaka, dužnosnici, te svi ini. I još se zovemo republikom, ne lažovštinom!
Lagao Modrić, pa što?
U zemlji gdje oficiri neprijateljske vojske preuzimaju odgovorne vladine dužnosti, u zemlji gdje predsjednik stranke ima istu amneziju kao Modrić, navečer se ne sjeća što je pričao jutros, u zemlji gdje dugogodišnji član oporbe glasa za vlast nakon pola sata prijetnji i nagovaranja… Republika smo u kojoj zakoni vrijeme za jedne, ne i za druge, u kojoj u zatvor idu za par psovki, dočim se za par milijuna ukradenih dobija društveni status, je li to za ponos?
Nije naravno! Samo ne trebamo biti licemjerni i čuditi se Modrićevoj promjeni iskaza.
Znate li što bi bio čudno? Da nije promijenio iskaz! Eto!
Sad smo  mi kao sablažnjeni što je nekdašnji dječak koji je Mamićevim makinacijama i uspio steći afirmaciju i novac, ne htijući da ga mi pritom opravdamo za njegove grijehove, promijenio stav.
Modrić je baš isti kao i svi mi. Laže kad treba, kao što i govori istinu kad treba. Zašto bi i bio drugačiji, zašto bi “utopio” svog gazdu, kada to nije način razmišljanja u našim korumpiranim mozgovima.
Uostalom, na desetine pravnih grijehove koje se spočitavaju Mamića ovo je društvo moglo reagirati pa nije. Nego je baš hipokratski njegovom najvrijednijem igraču, time i najdražem, pružilo priliku da ga zadavi. Kriva računica. A zapravo je riječ o sveopćoj igri svih nas u korist Zdravka Mamića.
Kako ono kažemo? Lopov je, ali…
Eh, taj ali je problem, a ne Modrić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI