Mišković izgubio živce zbog komentara gledatelja: Šefu Rijeke nije dobro ‘sjela’ izjava o Rijeci

screenshot

Prije otprilike tri mjeseca predsjednik Rijeke i trenutno jedan od najmoćnijih, ako ne i najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, Damir Mišković, predstavio je javnosti takozvanu ‘Opatijsku inicijativu’, odnosno plan za spas domaćeg sporta.

Mišković je dobio ogromnu podršku, kako sportskih, loptačkih klubova, tako i politike i državnog vrha. Njegova ideja je da se nogomet i drugi sportovi financiraju dijelom od poreza na klađenje i turističkih pristojbi, a to je izazvalo dosta polemika. Miškovićevoj inicijatici najviše se zamjra financiranje klubova javnim novcem, odnosno, smatra se kako bi klubovi, koji inače godinama posluju u minusu, trebali biti samoodrživi, a ne ovisiti o javnom novcu. Mišković tvrdi kako sport donosi turizmu pet posto zarade i kako je red da se taj novac vrati sportu.

Rasprava na tu temu povela se u HRT-ovoj emisiji Otvoreno gdje su gostovali Damir Mišković, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, urednik SN-a Robert Šola, bivši vaterpolski izbornik i član Stručnog savjeta HVS-a Ratko Rudić, član HDZ-ova odbora za šport Perica Bukić te odvjetnik Saša Pavličić Bekić, bivši diciplinski sudac Prve i druge HNL.

Ne ulazim u to je li naš plan dobar ili loš. Ima vremena za analize, ali našli smo jedan put koji je sličan onom u drugim državama u Europi. Nismo smislili ništa novo, samo smo malo korigirali i prilagodili Hrvatskoj. Mene su zvali i vaterpolski klub Primorje i rukometni klub Zamet te me zamolili bismo li donirali tisuću, dvije kuna da mogu platiti autobus za odlazak na utakmicu. Bio sam zaprepašten i odlučio nešto napraviti. Sport je važna i dobra stvar i njime se svi trebaju baviti. Novac kojim bi se sport financirao nije novac naših građana nego novac turista koji dolaze u Hrvatsku”, rekao je Mišković u emisiji Otvoreno.

Temu je dalje komentirao Saša Pavličić Bekić.



Ne može država na taj način skrbiti o sportu, ne može ju se moliti za novac. Mene je prije par tjedana zvao jedan košarkaš kojeg zastupam, a igra u prvoj ligi i rekao mi je da prestaje igrati i da ide naplaćivati parking. Eto u kakvom stanju je naš sport. Ne mogu klubovi, koji su porezni dužnici, tražiti novac od države od tog istog poreza”, rekao je Saša Pavličić Bekić.

Miškovića je zasmetao komentar jednog gledatelja da je Rijeku kupio kao svoju igračku i da bi sada za nju još uzimao i novac od javnosti.

Nisam kupio klub koji je egzistirao i bio prvak Europe, želio sam pomoći Rijeci, klubu koji je bankrotirao i koji smo željeli oživjeti. Ako sam kriv što sam u Rijeku investirao 25 milijuna eura, onda ću to odmah potpisati. Ako smatramo da je to moja igračka, onda sam mogao kupiti 50 hotela u Opatiji i nitko me ništa ne bi pitao. Kada sam došao u Rijeku, u klubu je bilo manje od 100 djece, a sada ih je 500 i treniraju u uvjetima kakve ima malo koji klub u Europi”, rekao je Mišković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI