MIKICA OPET GAZI! Ostvarila veliku pobjedu na izazovnom turniru u teškim uvjetima i poručila: ‘Nitko se ne bori kao ja’!

Facebook: IHF/Photo: PAUL CROCK

Premda su uvjeti bili teški zbog vjetra, 35-godišnja hrvatska tenisačica pobijedila je 11 godina mlađu suparnicu i to po drugi puta ove godine, ranije ju je svladala u Acapulcu.

Najbolja hrvatska tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni, ostvarila je sjajan rezultat na izazovnom turniru. Mikica će po prvi puta u karijeri igrati u polufinalu WTA turnira u američkom Charlstonu gdje je noćas svladala američku tenisačicu Shelby Rogers sa 6:7, 6:1, 6:1.

Premda su uvjeti bili teški zbog vjetra, 35-godišnja hrvatska tenisačica pobijedila je 11 godina mlađu suparnicu i to po drugi puta ove godine, ranije ju je svladala u Acapulcu. Mogla je Mirjana do pobjede i u dva seta, ali je prokockala set-loptu kod rezultata 6:5 u tie-breaku prvog seta. Ipak, Amerikanka je nakon više od sat vremena došla do ključnog poena i osvojila je prvo set.

Rogers je dobro počela i u drugom setu, prva je osvojila gem, ali to je bilo to. Mirjana je ubacila u dvije brzine više i nanizala šest gemova te uzela drugi set. Osvojila je potom i prvih pet gemova u trećem setu, a tek onda se Rogers probudila i osvojila jednu igru. Počasnu, reklo bi se jer je Mirjana već u sljedećem odservirala za pobjedu. Zanimljivo, druga dva seta trajala su kraće nego čitav prvi.

Po završetku meča Mirjana se prvo požalila na teške uvjete. “Radije bih da sam igrala protiv razjarenog lava u normalnim vremenskim uvjetima nego u ovako teškim i vjetrovitim. Ponosna sam na sebe što sam u ovakvim uvjetima uspjela dobiti dva meča za redom”, kazala je Mirjana i potom naglasila, “Znala sam da se moram nastaviti boriti jer nitko se ne može boriti kao što mogu ja”, zaključila je Lučić-Baroni.

Mirjana će u subotnjem polufinalu igrati protiv Latvijke Ostapenko koja je lako s 2:0 u setovima svladala Dankinju Wozniacki. Uspije li dogurati do finala čeka ju bolja iz ogleda, Siegemund – Kasatkina, a nastavi li svoj pobjednički niz postat će druga tenisačica koja se probila do finala u Charlestonu. Prije nje to je uspjelo samo Ivi Majoli 2002. godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI