Menadžer HNS-a otkrio detalje sukoba s Šukerom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Eh, što ti je sudbina… Prije svega dva mjeseca Davor Šuker je likovao zbog uvjerljive pobjede na izborima za predsjednika HNS-a, no, vjerojatno nije mogao ni slutiti da će ga uskoro neugodno iznenaditi baš ljudi koji su ga tamo ponovo i postavili.

Izvršni odbor HNS-a je u odsutstvu Davora Šukera, koji je bio na odmoru, donio novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji koji je drastično umanjio Šukerove ovlasti i delegirao ih na izvršnog direktora Damira Vrbanovića, direktora natjecanja i infrastrukture, Marijana Kustića i glavnog menadžera za strateška planiranja, EU fondove i promociju, Ivana Heraka. Šuker je zbog toga bio uznemiren.

Aktualnom predsjedniku HNS-a možda najviše smeta posao Heraka, koji sada također ima pravo odlučivati o sponzorima i promociji, odnosno o povlačenju sredstava iz EU fondova. Vjerojatno je i zbog toga je došlo do verbalnog sukoba između bivšeg ministra i Šukera. Ipak, Šuker sada više nema glavnu i jedinu riječ u pregovaranju s postojećim i budućim partnerima, niti više sam traži sponzore, a tu se u HNS-u ipak vrti najveći novac.

Što se zapravo dogodilo, objasnio je Ivan Herak za portal dnevno.hr.

Evo stvarno ništa posebno se nije dogodilo. Radi se o činjenici da na tom famoznom sastanku, gdje nismo bili sami, su s moje i njegove strane, hajmo reći, prezentirani različiti pogledi na način na koji bi se ta funkcija trebala obavljati, koju je u većini slučajeva do sada obavljao on. I to je bio, ovako, nekakav prijepor, ali to nije bilo ni približno tako kako se pisalo. Riječ je samo o drugačijim pogledima na različite marketinške funkcije. Evo, činjenica da danas na Izvršnom odboru nije bilo niti riječi o tome, najbolje govori da je to nije bila neka afera kako se pisalo jer da jest, vjerojatno bi to bila neka točka dnevnog reda ili tako nešto”, pojasnio nam je Herak.



Govorilo se kako će Šuker nekako pokušati srušiti Pravilnik, Herak to demantira.

O tome da će Šuker rušiti pravilnik nema ni govora”, završio je Herak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI