Meksički izbornik napao Dalića i Vatrene! Na najvećem udaru našao se Modrić!

HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija igra drugu pripremnu utakmicu na američkoj mini-turneji u noći sa utorka na srijedu u četiri sata ujutro po hrvatskom vremenu. Nakon debakla protiv Perua (2:0), Dalić će tražiti priliku za popravni protiv još nezgodnije momčadi Meksika, a ogled će se održati u Dallasu.

Dalić za utakmicu s Meksikom neće imati na raspolaganju stožerne igrače i to njih čak šestoricu koji su se vratili u svoje klubove. Ostao je bez Luke Modrića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Danijela Subašića i Nikole Kalinića. E baš je to napuštanje reprezentacije u jeku priprema silno naljutilo izbornika Meksika, Juana Carlosa Osorija.

Nije mi jasno zašto je Hrvatska pustila te igrače nazad u klubove. Nemaju za to baš i neke argumente. Mislim da organizatori ovakvih utakmica moraju ubuduće nešto napraviti po tom pitanju i u ugovore uvrstiti odredbe koje momčadi obvezuju da igraju u najjačem sastavu. Ne znam čemu ove utakmice ako ne igraju najbolji igrači. Ideja je da se pripremamo najbolji protiv najboljih za Svjetsko prvenstvo”, poprilično ljut je bio meksički izbornik.

Njegova reprezentacija je u subotu demolirala Island s 3:0, dakle reprezentaciju koja igra s Hrvatskom u skupini na Svjetskom, uz Argentinu i Nigeriju. Meksiko je potopio Island bez najboljih igrača i to samo zato što ih je imao namjeru postaviti protiv Hrvatske kako bi izazov bio što veći. No, Hrvatska će igrati u znatno slabijem sastavu.

Baš sam se veselio igrati protiv takvog majsotra čuvanja lopte kao što je Modrić i bila bi to odlična pripremna utakmica. Ipak, nadam se da ćemo i ovako izvući neke koristi iz ove utakmice”, napomenuo je Osorio.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI