Mamić poslao zanimljivu poruku Vučiću i ispalio: ‘Dinamo je dječji vrtić naspram Zvezde’

0
340
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Mamić je odmah prepoznao talent kod nekih igrača Zvezde

Bivši izvršni predsjednik Dinama, a sada savjetnik, Zdravko Mamić, treuntno je na pripremama sa zagrebačkim klubom u turskom Beleku gdje pozorno prati svaki potez trenera Cvitanovića i svoje momčadi.

No, odlučio je Mamić skočiti i 30-ak kilometara dalje od kampa Dinama i to u tabor jednog od najvećih rivala, Crvene zvezde. Mamića je Zvezda veoma ugodno iznenadila.

Loading...

Crvena Zvezda me ugodno iznenadila. Ekipa je sigurna, samouvjerena, ima odličan posjed lopte. Ne forsiraju momci ništa, čuvaju loptu pametno. Baš sam impresioniran. Ovo je neka druga Zvezda u odnosu na onu iz ranijih godina. I sada me ne čudi, pošto sam ih vidio ovdje na djelu, što igraju proljeće u Europi”, rekao je Mamić za srpski Blic.

Mamić je odmah prepoznao talent kod nekih igrača Zvezde. “Odmah se vidi da odskače Boakye, Kanga mi je odličan! Zanimljiv je i zadnjii vezni Jovičić. Onda i desni bek Stojković mi je interesantan. U stvari, nisam vidio slabog igrača”, daje Mamić kratku skautsku analizu.

Dinamov savjetnik bio je posebno impresioniran igrom Zvezde. “Kada sam vidio kako Zvezda fizički dominira, rekoh u sebi: ‘Bože, Dinamo je kao dječji vrtić naspram Zvezde’. To su, po meni, trenutno dvije potpuno različite filozofije. Mi imamo ogroman broj igrača iz naše omladinske škole, ima ih sedam u prvom timu koji su starosti do 20 godina. S druge strane, Zvezda ima formiranu ekipu, zapravo pravu natjecateljsku”, kazao je Mamić.

Blic je objavio i kratki, ali vrlo zanimljivi razgovor između Mamića i njihova najboljeg igrača Boakyea.

Boakye, drago mi je što sam te upoznao. Strašan si igrač. Bi li volio doći u Dinamo?”, pitao ga je Mamić, a zvezdaš mu odgovara: “Da, tko ne bi volio zaigrati u Dinamu”!

Odmah šaljem ponudu Zvezdi”, zaključio je Mamić razgovor s napadačem Zvezde.

Komentirao je Mamić i pokretanje regionalne lige.

Po tom pitanju ja sam malo modificirao svoj stav. Među prvima sam bio za regionalnu ligu zbog toga što sam vidio da smo svi izmrcvareni što ratom, što ekonomskim prilikama, odnosno neprilikama. Sve tvrtke koje djeluju na prostorima nekadašnje Jugoslavije imale bi veći interes kada bi se igrala jedna takva liga. Međutim, danas je regionalna liga naša europska liga. Moramo to prihvatiti tako. Evo, vidimo Partizan i Zvezda igraju proljeće u Evropi, de facto tri četvrtine sezone bit će na europskim iskušenjima. Pa kad bismo na to još dodali i jugoligu… Teško da bi tu bilo mjesta”, pojašnjava Mamić.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je izgradnju nacionalnog stadiona, a Mamić je pohvalio takav stav.

Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu. Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu”, rekao je Mamić za kraj.