MAMIĆ ISPISAO POVIJEST I OTKRIO TAJNU SVOG USPJEHA: ‘Ovo je najveća stvar koja se mogla dogoditi’

screenshot

Bivši trener Dinama, Zoran Mamić, trijumfirao je protiv argentinskog prvaka River Platea u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva. Mamić je slavio s ukupnih 7:6 na jedanesterce nakon što je regularni dio završio neriješenim rezultatom 2:2.

To je svakako povijesni uspjeh za Al Ain budući da niti jedna momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije ddošla do finala, osim Mamićeva Al Aina. Na presici je Mamić otkrio misli li i on da je ispisao povijest?

“Možda je bolje da to pitanje postavite nekom drugome, nekome lokalnom. Ja sam ovdje dvije godine, možda malo manje. Ali ovo je veliko postignuće, najveći rezultat u povijesti zemlje i Al Aina. Ponosan sam što sam dio ovog uspjeha. Prošle smo sezone po prvi put u povijesti osvojili dvostruku krunu (arapsko prvenstvo i President’s Cup), a sada smo u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Za sve ovdje, kada govorimo o sportu, ovo mora biti najveća stvar koja se dogodila”, rekao je Mamić.

Nastavio je Mamić u dobru raspoloženju.

“Jako sam sretan i jako ponosan. Ovo što se dogodilo je nevjerojatna stvar. U 15 dana odigrali smo 5 utakmica. Ovo što su moji igrači pokazali je nevjerojatno. Toliko energije, toliko ljubavi prema nogometu, toliko duha i potpore. Oni apsolutno zaslužuju uživati u ovom trenutku. Ali samo na jednu noć jer sutra je trening. Imamo četiri dana za oporavak”, dodao je bivši trener Dinama.



Koja je tajna uspjeha? “Pokazali smo da je u nogometu sve moguće kada se borite, kada poštujete i podržavate jedni druge. Ponovno naglaŠavam, jako sam, jako ponosan”.

Koga želi u finalu?

“Sada se idemo spremiti za finale. Moja je želja igrati protiv Reala pa što bude”, zaključio je Mamić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI