MAMIĆ IMA NOVOG IDOLA! Otkrio zašto se divi srpskom predsjedniku Vučiću: ‘Primijetio sam nešto kod njega’

screenshot

Najpoznatiji bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, Zdravko Mamić, razgovarao je za srpski Alo i tamo nahvalio njihova predsjednika Aleksandra Vučića, koji mu je, očito neka vrsta idola.

Bjegunac nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, komentirao je događanja iz regije i onda odlučio nahvaliti Vučića te je otkrio zašto mu se divi.

“Na sav posao i obveze koje ima, primjećujem da Aleksandar Vučić veliku pažnju poklanja i sportu. A to što predsjednik države voli sport čudesno je bitno za jednu zemlju. Za sportaše je to najvažnije. Znam da je Vučić u nekoliko službenih posjeta s hrvatskim delegacijama ili pojedincima u Zagrebu i Vukovaru pitao za mene i hvalio moj rad. To mi je veliki kompliment. On je poznati navijač Crvene zvezde i očigledno se dosta razumije u nogomet”, izjavio je Mamić.

Kaže da mu je neostvarena želja upoznati Vučića…

“Nažalost, nisam imao priliku upoznati Vučića, ali bih ga volio upoznati”, izjavio je to Zdravko Mamić.



Komentirao je Mamić i stanje u sportu u regiji i Hrvatskoj.

“Sportaši su često glupi jer dozvoljavaju da se stvari odvijaju mimo njih. U svakom narodu na svijetu najviše ima baš sportaša. Tu spadaju oni koji igraju, oni koji se rekreiraju, to su veterani, ali i navijači, koji te sportaše prate i bodre. Oni bi trebali sebi birati predsjednika, lidera koji je sklon sportu. Da bi i njima bilo bolje. Da dobiju dobar zakon o sportu, organiziranu pomoć da sport može opstati, da funkcionira. Vidite da se uvijek u borbi za vlast, po pravilu, pojave vojni, kulturni, financijski, trgovački lobi, a uvijek im u toj borbi posluže sportaši, koji se jednostavno ne znaju organizirati”, govorio Mamić i naglašava kako sport ne može opstati bez politike.

“Klubovi bez pomoći države, recimo, ne mogu izgraditi infrastrukturu. Zašto je problem za državu Srbiju ili Hrvatsku da sagradi 20 terena s tribinama od po pet do deset tisuća mjesta? Pa, to je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj! To radi ozbiljan i normalan političar. Samo narod koji je sretan i koji je zdrav može biti i produktivan. Ne može depresivan i predebeli narod, koji boluje od raznih bolesti, ići naprijed. A sport je za to najbolje rješenje”, zaključio je Mamić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI