LEKO PROVEO NOĆ U PRITVORU! Evo kada izlazi pred suca i zašto je na kraju uopće priveden

Foto: Club Brugge K.V.

Afera s namještanjem i pranjem novca u Belgiji mogla bi doista biti jedna od najvećih u povijesti europskog nogometa. Nažalost, dio policijske istrage je i hrvatski trener Ivan Leko, koji vodi prošlosezonskog prvaka Club Brugge.

Leko je uhićen u utorak uvečer, do sada je noćio u pritvoru, a tijekom četvrtka bi tebao biti pušten na slobodu, naravno, nakon što izađe pred suca. Njegov odvjetnik smatra kako neće biti nikakvih problema te da bi trebao biti pušten.

Leko bi trebao, zajedno sa svima privedenima, biti prebačen iz pritvora u Hasseltu do sudnice u Tonfgerenu i to kako bi dao svoju i izjavu oaferi s pranjem novca i najmeštanjem utakmica.

Zašto je konkretno Ivan Leko uhićen, to još nije poznato, ali tužiteljstvo je u srijedu priopćilo kako nitko od uhićenih u utorak i srijedu nije smatran svjedokom, dakle svi su osumnjičeni. Leki su prema napisima tamošnjih medija, pretresli kuću i ured. Nagađa se kako je Leko priveden kako bi bio ispitan o radnjama svojeg prijatelja, poznatog menadžera Dejana Veljkovića.

Veljković je bio i Lekin menadžer dok je ovaj bio igrač, a policija se valjda nada da će Leko znati više o navodno sumnjivim poslovima srpskog agenta. Glavni akteri ove afere su Veljković i Mogi Bayata. Ovaj potonji je proglašen kraljem trasnfera u Belgiji, a njegovi su odvjetnici opisali da je njegovo uhićenje bilo poprilično dramatično.



Policija je razbila vrata i ušla unutra. U jednom trenutku su čak prislonili pištolj na glavu Mogijeve žene i to sve dok su njihova djeca gledala”, komentirali su to  Jean-Philippe Mayence i Tom Bauwens.

Tijekom četvrtka trebalo bi se znati više o tome tko je osumnjičen i koga se za što tereti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI