Legenda Dinama otkrila jedino i realno rješenje za budućnost kluba: ‘To treba učiniti sad i to je jedini put’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Zajec ima ogromno iskustvo rada u Grčkoj gdje je slična situacija kao u Hrvatskoj što se tiče nogometa. Imao je respektabilnu karijeru u Panathinaikosu koji je, kako kaže, po uređenju blizak Hajduku, dok je Olympiacos nešto čemu bi Dinamo trebao težiti, tvrdi Zajec.

Dinamo, a ponajviše navijači, na današnji dan slave obljetnicu vraćanja imena. Prije 17 godina legenda Dinama, Velimir Zajec, izašao je nakon sastanka Uprave kao novopečeni sportski direktor Dinama i poručio mnogobrojnim navijačima da je ime vraćeno. Od tada pa do danas svašta se izdogađalo, a evo kako Zajec danas gleda na taj povijesni dan, odnosno, je li Dinamo ispunio njegova očekivanja.

“Ime Dinamo su tada svi željeli, naravno da je bilo normalno da vratimo ime. I sad kad me pitate za sve te ljude, s ovim odmakom mogu reći da su svi radili u interesu kluba, kako god ih netko ocjenjivao. Uvijek će to netko gledati na ovaj ili onaj način, ideološki, politički, subjektivno, međutim svi su ti ljudi bili važan dio te priče. I za tadašnjeg predsjednika Canjugu mogu reći da je bio dobar predsjednik, da je volio Dinamo i radio kako je najbolje znao, tu nema spora. Dinamo je postao trofejan, dominantan u Hrvatskoj, pridonijela je tome i činjenica da su ostali klubovi, pogotovo Hajduk oslabjeli i nisu bili pravi konkurenti. Zdravko Mamić dokazao se više puta kao vješt trgovac i biznismen, međutim, kad su europski rezultati u pitanju, moglo se više. S obzirom na budžet koji je Dinamo imao svih ovih godina, trebao se dogoditi neki dodatan iskorak. Nažalost, nije se desio”, pojasnio je Zajec za Sportske novosti.

Koje je riješenje za budućnost Dinama, može li klub opstati u ovakvom uređenju?

“Jedino rješenje je privatizacija, da u klub novac uloži neki jaki igrač, pojedinac ili tvrtka. Jesmo li to mogli učiniti 2000.? Ne znam, nije tad bilo takvo vrijeme, iako bi interesenata sigurno bilo. Ali sad, to bi sad trebalo učiniti, to je jedini put. Znam da je kod nas razmišljanje po tom pitanju još uvijek nazadno, ali sve ostalo ne može donijeti iskorak, samo privatizacija”, kazao je Zajec pa se sjetio još nečeg, “I stadion! Normalan, pravi stadion. Tko će ga izgraditi, svejedno, ali Dinamo treba novi stadion, tu nema spora”, komentira Zajec.

Zajec ima ogromno iskustvo rada u Grčkoj gdje je slična situacija kao u Hrvatskoj što se tiče nogometa. Imao je respektabilnu karijeru u Panathinaikosu koji je, kako kaže, po uređenju blizak Hajduku, dok je Olympiacos nešto čemu bi Dinamo trebao težiti, tvrdi Zajec.



“Daleko je Panathinaikos od velikih rezultata, vidite, podsjeća me to na Hajduk. Navijači su tu odigrali glavnu ulogu u teškim trenucima, međutim navijači ne mogu voditi priču, odlučivati. To mora raditi netko tko uloži novac, tko zna rukovoditi, a opet, ima određenu ljubav prema klubu i emociju”, kazao je Zajec.

Dok za Dinamo i Olympiacos veli…

“Pa, ajmo reći da je Olympiacosov recept sličan onome kako ja mislim da bi Dinamo trebao izgledati u budućnosti. Vlasnik, tamo je to taj Marinakis, uz nevjerojatnu podršku navijača. Suživot privatnog vlasnika i fanatičnih navijača, to bi mogao biti iskorak i za Dinamo, ja drugi put ne vidim”, završio je Zajec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI