Kup Krešimira Čosića: Cedevita nije ostavila ni gram nade Ciboni

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Košarkaši Cedevite petu godinu uzastopce i šesti put u svojoj povijesti pobjednici su Kupa "Krešimir Ćosić"

Košarkaši Cedevite petu godinu uzastopce i šesti put u svojoj povijesti pobjednici su Kupa “Krešimir Ćosić” nakon što su u finalu na zadarskom Višnjiku pobijedili Cibonu 86-74.

Cedevita dominira u Kupu od 2014. godine, a u ovom natjecanju slavili su i 2012. godine. Ciboni ostaje utjeha kako je i dalje rekorder sa sedam naslova pobjednika hrvatskog Kupa, no zadnju ‘kantu’ osvojila je prije pet godina.

Cibona je bolje otvorila utakmicu. Nakon prvih 10 minuta ‘vukovi’ su imali sedam koševa viška nakon što su pogodili četiri od sedam pokušaja za tri poena. I u nastavku je Cibona bila bolja. Nakon nepune dvije i pol minute druge četvrtine imala je +10 (27-17) i to bez ponajboljih igrača Luke Žorića i Marka Tomasa koji su u tim trenucima bili na klupi. Nakon što je Jure Zdovc pozvao minutu odmora, Cedevita se probudila i uzvratila je s dvije trice smanjivši na 27-23. Minutu prije poluvremena hrvatski prvak i branitelj naslova pobjednika Kupa je poveo 33-31, a na odmor je otišao sa +5 (41-36).

U trećoj četvrtini Cedevita je povećala svoju prednost na osam koševa (57-49), s koliko je završila i treća četvrtina (63-55). Prednost Cedevite nastavila je rasti i na početku posljednje dionice kada je nakon Markotine trice otišla na 11 koševa prednosti (66-55). Cibona se nije predavala i uspjela je smanjiti na 69-64, no uslijedila je Cedevitina serija 12-0 za velikih 81-64 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Na koncu je Cedevita slavila sa 86-74.

Cedevitu su do pobjede predvodili William Cherry sa 26 koševa, Džanan Musa sa 14, te Demetrius Nichols sa 13 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Marin Rozić sa 16, te Luka Žorić i Josip Bilinovac sa po 15 koševa.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI