Konačno se oglasio i ‘Naš Hajduk’! Evo što su rekli o pretučenom Futacsu i odlasku Kosa

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Ogradili su se od odluke Nadzornog odbora i osudili su nasilje prema igračima

Dva dana nakon teškog poraza od Dinama i smjene predsjednika Ivana Kosa i sportskog direktora Marija Branca, a dan nakon brutalnog premlaćivanja centarfora Hajduka, Marka Futacsa, oglasili su se iz udruge Naš Hajduk.

Ogradili su se od odluke Nadzornog odbora i osudili su nasilje prema igračima. Podsjedimo samo, u ponedjeljak popodne nekolicina huligana napala je Saida, a kada ga je Futacs krenuo braniti dobio je nogom u glavu i zaradio modricu ispod oka.

Naš Hajduk oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Kao što smo uvijek isticali, a vrijedi ponoviti, udruga Naš Hajduk ne može, neće i nema ovlasti ulaziti u rad niti odluke Nadzornog odbora. Cijeli model Hajduka kao navijačkog i članskog kluba zasnovan je upravo na tom načelu i na transparentnim izborima za članove Nadzornog odbora kojima se na demokrat način biraju upravo oni koji odluke donose, uključujući i onu o izboru predsjednika kluba, na koju nitko ne smije imati nikakvog utjecaja.

O saznanjima koje smo dobili prošloga tjedna obavijestili smo Nadzorni odbor kako bi oni utvrdili sve okolnosti i zaštitili integritet kluba. Kao što je preuzimajući odgovornost istaknuo Ivan Kos, djelovanja su prešla razinu nužnoga i samim time narušila povjerenje članova i navijača, ali i prekršila etička načela na kojima je zasnovana ideja Našega Hajduka”, poručili su iz udruge.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI