KOGA TO MAMIĆ DOVODI U DINAMO? Stiže zanimljivo pojačanje s egzotične destinacije, a stvorio ga je Hrvat!

0
707
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Do sada je odigrao 80 utakmica u karijeri i upisao je dvije asistencije, na prvi pogodak još uvijek čeka

Moramo priznati i to s velikim zadovoljstvom, kako nam se baš sviđa ovaj oprezni, štedljivi, Dinamo koji se oslanja na vlastite mlade igrače i pažljivo bira koga će dovesti. Nakon godina i milijuna protraćenih na kojekave poluproizvode iz svih krajeva svijeta, klupska politika se, možda i silom prilika zbog financijske situacije, promijenila. No, Dinamo dominira prvenstvom i gradi zanimljivu momnčad za sljedeću sezonu i pokušaj plasmana u Ligu prvaka.

Pojačanja u zimskom prijelaznom roku zaista su zanimljiva. Došao je Mario Gavranović iz Rijeke, koji bi trebao biti solucija za sve probleme u napadu. Došao je i Izet Hajrović, koji je doduše velika enigma jer nije u formi još od 2013. godine, ali nadaju se svi kako će BiH nogometaš povratiti formu baš u Dinamu. Dinamo se ove zime dodatno očistio od manje potrebnih igrača, otišli su Antolić, Sigali i Henriquez, a spominje se još jedino mogući odlazak Nikole More u ukrajinski Šahtar, ali to za sad još nije potvrđeno niti realizirano.

Loading...

No, Dinamo bi trebao dovesti još jedno, zanimljivo pojačanje. Naime, već se nekoliko dana po iranskim medijima vrti priča da Sadegh Moharrami iz Persepolisa stiže u Dinamo. Tu je činjenicu potvrdio i Mamić za SN, dakle, Iranac bi doista mogao završiti u Dinamu.

E sada, na spomen Iranca u Dinamu ne treba ići daleko u povijest da bi se uvidio veliki promašaj. Ali Karimi je bio najavljivan kao iranski ‘wonderkid’ pa je na kraju baš ove sezone otpušten i vratio se u domaću ligu. No, ovaj Iranac dolazi s preporukom i to miljenika zagrebačke publike i bivšeg trenera Dinama Branka Ivankovića, a danas trenera u Persepolisu. Ivanković je valjda dobro modelirao mladog, 21-godišnjeg, desnog beka, a zanimljivo je kako bi Iranc mogao doći za simboličnu odštetu jer mu ugovor istječe na ljeto pa Dinamo neće morati platiti 700 tisuća eura, koliko mladić sada vrijedi.

Kakav je Mohharami zaista igrač to možemo samo pregledavati po YouTubeu i čitati iz iranskih medija. No, navodno je, ovoga puta, zaista riječ o kvalitetnom igraču, možda nije ohrabrujući podatak da je do sada nastupao u sveukupno tek pet utakmica za mlađe uzraste iranske reprezentacije, ali dobro možda je nešto kasnije proigrao. Valja još istaknuti kako je to igrač kojio voli često ići prema naprijed, odnosno koji po potrebi može igrati na desnom krilu.

Do sada je odigrao 80 utakmica u karijeri i upisao je dvije asistencije, na prvi pogodak još uvijek čeka.