Kljaić: ‘Červar mora prestati s OVIM, to daje kontraefekte’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Trener i bivši repezentativac otkrio je u čemu Červar griješi

Najradije bih vam rekao da je jedino bitno da smo pobijedili u utakmici protiv Bjelorusije”, odmah će s početka u svojoj analizi trener i bivši reprezentativac Nenad Kljaić koji je i sam neugodno iznenađen kako je sve skupa to izgledalo u četvrtak navečer…

Jasno mi je da postoji grč zbog spoznaje da se više nema pravo na grešku. No, to nikako ne može biti glavni razlog ovako lošeg izdanja naše reprezentacije. Svi su nervozni i svi moraju smanjiti nervozu, pa i sam izbornik Lino Červar. Stalno hodanje uz rub terena, prigovaranje igračima daje kontraefekte. Vjerujem da bi sve bilo bolje kad bi se ta nervoza suspregnula”.

Može li se u kratko vrijeme popraviti stanje momčadi?

Zasad je jedno sigurno, s ovakvom igrom ne može se pobijediti ni Norveška, ni Francuska. A mi pojedinačnu kvalitetu imamo, nije da nam nedostaje. No, kao momčad izgledamo loše, bojažljivo i nervozno. Moramo vjerovati, ali sad se očito i mi bojimo, baš kao i naši igrači. Ipak, u rukometu često jedna momčad pokaže odlično izdanje samo dva dana nakon iznimno slabe predstave. Nadahnuće i inspiracija velikim i snažnim suparnicima tu može pomoći, baš kao i publika. Zato, pričekajmo još malo, ništa se strašnog još nije dogodilo”, veli nam Neno Kljaić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI