KAUBOJI se ponovno plasirali na Svjetsko prvenstvo!

HRS

Horvat najefikasniji

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju sljedeće godine održati u Danskoj i Njemačkoj, iako je u uzvratnom susretu kvalifikacija izgubila od Crne Gore u Podgorici s 31-32 (14-18). No kako je prvi dvoboj u Osijeku prije pet dana završio uvjerljivom pobjedom Hrvatske od 32-19, Hrvatska je plasman na SP izborila s ukupnih 63-51.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest golova, dok su Crnu Goru predvodili Vujović s devet i Božović sa sedam pogodaka.

Hrvatski su rukometaši u susret u Podgorici krenuli vrlo loše, poglavito u obrani pa su Crnogorci vrlo brzo stigli do četiri pogotka prednosti od 7-3. Osim što nisu mogli spriječiti pogodak u niti jednom crnogorskom napadu, izabranici Line Červara su lošim dodavanjima gubili lopte u napadu i to u situacijama kada je hrvatski gol bio prazan pa su domaćini pogađali i praznu mrežu.

Propadanje Hrvatske nastavilo se sve do 17. minute kada je bilo već i zabrinjavajućih 13-6 za Crnu Goru. Ipak, do odmora je Hrvatska zahvaljujući boljoj igri u obrani koja je rezultirala brzim protunapadima prvenstveno preko Štrleka smanjila na 18-14. 

U nastavku je Hrvatska uspjela dostići pa nakratko čak i prestići Crnu Goru, u 50. minuti bilo je 26-26, a u 52. 27-26 za Hrvatsku, ali domaći su ipak bolje odigrali završnicu te u šestom pokušaju po prvi put pobijediti Hrvatsku. Pobjednički pogodak postigao je Vujović iz sedmerca po isteku vremena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI