‘Kauboji’ razbili i Island!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U drugoj utakmici grupne faze na Europskom rukometnom prvenstvu hrvatska reprezentacija je uvjerljivo savčladala Island i plasirala se u drugi krug natjecanja u Zagrebu kolo prije kraja.

Hrvatski rukometaši su bili uvjerljivi i u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Nakon Srbije, razbili su i Island sa 29:22, zauzeli prvo mjesto skupine i osigurali prolaz u drugu fazu.

Bila je to zaista velika i sjajna pobjeda Hrvatske pred prepunom Spaladium Arenom. Završilo je sa sedam razlike 29:22. Mučili smo se u prvom dijelu, ali u nastavku Červar radi taktička čuda sa sedmoricom i odljepljuje Hrvatsku na nedostižnu prednost. Obrana je bila sjajna, Islanđani nisu imali rješenja i ideja, kontre su neutralizirane, Palmarsson ugašen, Gustavsson je prestao braniti. Sjajna utakmica.

Igračem utakmice proglašen je Luka Cindrić koji je većinu utakmice vukao momčad i pokazao se izvrsnom zamjenom za Duvnjaka. Dobili smo i Stevanovića i Mamića, Karačić je bio fantastičan, Buntić obrambeno izvrstan. Čupić se bacao na svaku loptu. Sve u svemu sjajna izvedba protiv sjajnog Islanda.

Luka Cindrić bio je najbolji igrač na parketu sa 7 pogodaka, Luka Stepančić, Igor Karačić, Manuel Štrlek i Marko Mamić dodali su po četiri gola. Prva dva na turniru zabio je Denis Buntić, koji je u momčad uskočio umjesto ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka.

Kod Islanđana je najbolji bio Palmarsson s pet golova, a četiri je uz stopostotan šut zabio Arnor Thor Gunnarsson.



HRVATSKA – ISLAND  29:22 (14:13)

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI