KAKAV JE TO SVIJET? Radnik može biti sretan što za 40 godina zaradi kao Sanchez za jedan tjedan

screenshot

Ne čudi neka vrsta otvorenog pisma kojeg su potpisali ugledni građani Manchestera u kojima se žale na takvu neravnopravnost, diskriminaciju i ponižavanje...

Običnim ljudima nikad neće ići u glavu koliko se enormno bogato plaćaju današnji nogometaši. Dobro, ni prije im nije bilo jasno, no današnja vremena probijaju sve granice razuma kada su u pitanju honorari nogometaša. Napose, otkad se otvorilo kinesko tržište koje postaje strah i trepet europskoj i južnoameričkoj nogometnoj sceni.

Zadnje vijesti koje dolaze iz Kine dižu kose predsjednicima najbogatijih svjetskih klubova. Koji se sad već stvarno počinju brinuti hoće li moći u svojim redovima zadržati i dosad skupe nogometne zvijezde. No, Europljani su izgleda odlučili konkurirati toj azijskoj razmetljivosti. Što je drugo doli transfer Alexisa Sancheza iz Arsenala u Manchester United, on je potpisao ugovor kojim mu je zajamčeno 600 tisuća funti tjedno. Ni manje, ni više. Istovremeno se u Britaniji vodi rasprava zašto taj isti klub, Manchester United radi samo za sedam funti na sati, što je skoro dvije funte manje ispod minimalne zakonske svote koja se mora plaćati u Velikoj Britaniji.

Stoga, ne čudi neka vrsta otvorenog pisma kojeg su potpisali ugledni građani Manchestera u kojima se žale na takvu neravnopravnost, diskriminaciju i ponižavanje. Pismo je potpisao i svećenik Ian Rutherford: “U vrijeme kada United rasipa milijune u zimskom prijelaznom roku mnogi radnici s Old Trafforda moraju birati hoće li doma upaliti grijanje ili skuhati ručak. Čuo sam toliko priča o sramotno niskim plaćama radnika na Unitedovom stadionu, koji se teško muče kako bi živjeli dostojanstveno.”

Novinari su se poigrali i izračunali da bi radnik s travnjaka na Old Traffordu morao raditi 41 godinu da bi zaradio koliko Sanchez zaradi na jedan tjedan. Spominju se i radnici koji bi željeli da su plaćeni barem po zakonskom minimumu “čime bi United pokazao da je veliki klub”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI