Jurčević otkrio kako će Dinamo igrati protiv Hajduka

Luka Stanzl/PIXSELL

Trener Dinama Nikola Jurčević odradio je u subotu, 21. travnja posljednji trening s momčadi, a zatim s momčadi kreće na put u Split. Derbi s Hajdukom na rasporedu je dan kasnije, u nedjelje, 22. travnja u 17 sati i bit će do vjerojatno najgora i najteža utakmica Dinamu ove sezone. Hajduk se opasno približio i mogući kiks bi ih približio na samo dva boda. Uz to Hajduk je u odličnoj formi, a Dinamo u utakmicu ulazi s teškim porazom od Osijeka, a također igrat će se pred rasprodanim Poljudom.

“Imamo zadnji trening prije puta u Split. Mislim da smo potpuno spremni za sve što nas očekuje u Splitu. Bit će to velika utakmica, u pravom nogometnom ambijentu i vjerojatno u vrućem ambijentu. Mislim da smo zaboravili utakmicu s Osijekom, imali smo dva dana za regeneraciju i saniranje manjih ozljeda. Okrećemo se velikom derbiju, idemo puni vjere u sebe i uz optimizam. To nam daje za pravo naša situacija na tablici gdje i dalje imamo pet bodova prednosti. Cilj nam je u najmanju ruku to zadržati, a naravno i povećati ako to bude moguće”, rekao je trener Dinama.

Kako će Dinamo igrati na Poljudu?

“Tražit ćemo pobjedu, igrat ćemo našu igru. Imamo ambiciju i želju doći do sva tri boda. Prije par mjeseci je bila komfornija situacija s bodovima, istopila se ta velika prednost. Ali šest kola prije kraja vodeći smo i imamo i dalje tih pet bodova prednosti. S te pozicije možemo biti optimisti i očekivati do kraja prvo mjesto”, optimističan je Jurčević.

Kakvo je stanje u momčadi, puno je ozljeđenih? “Olmo vjerojatno nije u kadru. Vidjet ćemo nakon treninga i liječničke provjere prije puta. Neki igrači su dobili manje udarce u zadnjem susretu, ali čini mi se da su to sitnije ozljede. Vjerujem da ćemo moći računati na naš kompletan kadar”, rekao je Jurčević.



Kakav Hajduk očekuje?

“Pred punim stadionom uz podršku svojih navijača sigurno će Hajduk pokušati stvoriti pritisak. Mi trebamo biti mirni, igrati svoju igru. Trebamo biti hrabri i ambiciozni. Utakmica treba veseliti sve nas i naše igrače, jer ćemo igrati u izvanrednom ambijentu taj veliki derbi. Trebamo biti spremni na sve. Nema razloga da se dečki prepadnu, to je veliki motiv za igrače. Pretpostavljam da će Hajduk igrati s tri napadača, u dosta utakmica su igrali tako. Znam otprilike kako igraju, njihov sistem igre, imaju na nekoliko pozicija širinu u momčadi i mogu kombinirati”, analizirao je Jurčević, stoji na stranicama kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI