JESTE LI VIDJELI ŠTO SE HAJDUKU ZAPRAVO DOGODILO NASRED POLJUDA? Dinamo je izveo nešto nevjerojatno

Ovaj derbi neće biti zapamćen ni 24 minute, za 24 sata neće ga nitko ni spomenuti, a neke derbije pamtimo 24 godine, a neke zauvijek. Toliko je, naime, bila slaba utakmica Hajduka i Dinama na razdrganom Poljudu koji je pošto-poto htio osjetiti da Hajdukova momčad može parirati Dinamu.

Ali, zaista ne može. Unatoč i svojoj blijedoj partiji Dinamo je izgledao bolje i zasluženo pobijedio. U Dinamovim napadima osjetile su se barem nijanse organiziranosti, dočim je Hajduk napadao stihijski, neorganizirano, time i bezopasno.

Jasno, nervoza je kao i kod svakog derbija urodila bezbrojnim raspravama i simuliranjima na terenu, ali nije nedostajalo ni grubosti pa je nervozan Caktaš sam uzeo pravdu u svoje ruke, nakon očitog prekršaja nad njim nije se smirio nego je Šunjića zviznuo pored čela. Naravno, zasluženo je poslan u svlačionicu na hlađenje.

Dok je publika bodrila bijele na terenu se nije događalo ništa što bi istu momčad potaklo, bezbrojna i jalova dodavanja olakšala su Dinamu posao nakon gola Gavranovića. Rutinski su limitirali već limitirane Hajdukove igrače koji mogu žaliti samo za jednim trenutkom, prigodom Borje Lopeza, inače baš slabog tijekom cijele utakmice, kad je s nekoliko metara promašio svoj pokušaj glavom. I to je od Hajduka bilo sve, tek u 95. minuti kada je napadao iz očaja.

Dinamo je svoj cilj ostvario, dojma smo čak s pola snage što je gotovo nevjerojatno jer riječ je o najjačem derbiju hrvatskog nogometa. Uvjerljiv je na vrhu, derbije dobija, imao je krasnu europsku sezonu, svim igračima je porasla cijena. U Splitu je, eto, nastupila jedna zadovoljna momčad Dinama koja se relativno lako nosila s limitiranom momčadi koja se tek oporavlja od nereda koji su napravili prethodni treneri. I to je sva istina o ovome derbiju kojeg već pomalo zaboravljamo dok ovo pišemo.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI