Jeličić spustio Mamića, a nahvalio Bjelicu

0
307
screenshot, yputube

Dotaknuo se nove predsjednice, Zdravka Mamića, ali i onih koji su zaslužniji za aktualno stanje u kojem se Dinamo nalazi

Nekada je za Dinamo i sam igrao, a danas kao i velika većina hrvatske sportske javnosti slavi njegove velebne europske uspjehe. Joško Jeličić, danas s pozicije stručnog suradnika jedne hrvatske sportske TV-postaje ocjenjuje rad kluba iz Maksimira, a evo što je rekao u intervjuu za RTL.

Budući da je u svojstvu sugovornika uvijek izuzetno zanimljiv, tako je bilo i ovoga puta kad je odgovarao na pitanja o klubu i oko njega. Dotaknuo se nove predsjednice, Zdravka Mamića, ali i onih koji su zaslužniji za aktualno stanje u kojem se Dinamo nalazi. To je prije svega trener Nenad Bjelica.

Loading...

“On je iznimno karakteran i kvalitetan čovjek. Imao je sreću da je dobio slobodu da se bavi onime čime se trener treba i baviti. Jasne su strukture i zakonitosti kod stvaranja momčadi, sam je birao igrače, birao nepoznate ali karakterne igrače i dobio je momčad. U prijašnjim vremenima naglasak je bio na individualnoj vrijednosti, uzimanju novca kroz prodaju. Sada su se kroz momčad isprofilirali igrači koji će postići još veću vrijednost. ”

Jesu li se navijači vratili zato što više u klubu nema Mamića ili jer je Dinamo napokon europski konkurentan?

“Ovo je posljedica svega toga. No treba istaknuti, Dinamo je prijašnjih godina igrao trgovački nogomet gdje su igrači bili stavljeni u izlog da bi se prodali, a rezultat nije bio toliko važan. Danas je momčad iznad svega, pa pričamo o Olmu, Petkoviću, Oršiću, Dilaveru, to su za nas još ljetos bili nepoznati igrači, a danas o njima pričamo jer su se istaknuli kroz momčadski pristup. Posao je dan, onaj sportski segment posla, u ruke čovjeku koji ga zna raditi, a to je Nenad Bjelica, i zato se sve tako posložilo. Do sada ni jedan trener nije imao potpunu autonomiju, kad se događa da gospodin o kojem smo pričali uđe treneru u svlačionicu i naruši autoritet, onda ovakve stvari nisu moguće.”

Je li Mamić doista otišao iz Dinama? Dinamo ima novu predsjednica Vlatku Peras, koja je povezana s Mamićem.

“Iskreno, teško mi je pričati o njemu s obzirom na sve uspjehe Dinama i sve ono što nas veseli u posljednjih godinu dana. Tom gospodinu ne treba davati previše pozornosti, ono što je sigurno jest to da nije slučajnost da je njegovim odlaskom hrvatski nogomet prodisao, kako u smislu reprezentacije, tako i u smislu Dinama. Smatram da on još uvijek iz Međugorja vodi klub, međutim mislim da u HNS-u više nema toliku moć”, rekao je Jeličić.