JELIČIĆ O HAJDUKU: „Oni su kao Grupa TNT, a Hugo Almeida je Jeremija“

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Situaciju u Hajduku komentirao je njihov bivši igrač, a danas stručni analitičar HRT-a, Joško Jeličić

Posljednje kolo HNL-a bilo je doista uzbudljivo. Rijeka je možda i očekivano poražena od Lokomotive, Dinamo je jedva, golom u finišu utakmice, svladao Slaven, a Hajduk je pao na svom Poljudu od momčadi sa zagrebačkog kvarta Rudeša.

Rudeš je upisao nevjerojatnu pobjedu uz još nevjerojatniji preokret. Hajduk je vodio s 2:0 do sredine drugog dijela i do kraja utakmice zagrebačka momčad je prekorenula na 3:2. Nakon toga uslijedilo je krizno stanje na Poljudu. Torcida je prijetila igračima, gađala ih svim i svačim, Kos je nudio ostavku koja je odbijena, baš kao i sportski direktor Branco, a jedino je Carrillo platio ceh otkazom.

Situaciju u Hajduku komentirao je njihov bivši igrač, a danas stručni analitičar HRT-a, Joško Jeličić. “Ništa se posebno nije dogodilo, ovo je poseljdica promašene sportske politike kluba. Nerealno je i neodgovorno umjetno stvaranje ambicija Kosovim pričama o velikom Hajduku, a Brancovim o pohodu na titulu. Odgovornost je i na pojedinim novinarima koji su Carrilla proglašavali najvećim Hajdukovim trenerom nakon Tomislava Ivića i ostali živi”, izjavio je Joško Jeličić u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Komentirao je potom Ivana Kosa i cijelu družbu u Hajduku usporedio je s Grupom TNT iz kultnog stripa Alan Ford.

Ivan Kos nema nikakvog stručnog znanja identiteta ili bilo čega bitnog za Hajduk. Mislim da on uopće ne zna što je Hajduk. Doveo je stranca za sportskog direktora i stranca za trenera te je strancima nakrcao svlačionicu. Vrhunac svega je trener Joan Carrillo, koji bi prije ili poslije utakmice prodavao pamet cijelog svijeta. Pa nakon utakmice s Rudešom rekao je da nije Rudeš pobijedio nego su oni izgubili. To su izjave na razini legendarnog ‘Broja 1’! Još kad u svlačionici vidiš i Grunfa i Jeremiju, pardon, Almeidu, onda Hajduk počne ozbiljno ličiti na Alan Forda”, sarkastično je komentirao Jeličić.



Jeličić veli kako igrače ne treba amnestirati, ali da su oni ovdje ipak najmanje krivi. “Navijače mogu razumjeti zbog nagomilanih frustracija, ali igrači su ovdje najmanje krivi. Premda, ne smije ih se baš u potpunosti amnestirati. Neki minimum bi bio da pokažu htjenje. Svatko od njih ima lijepe ugovore i to je najmanje što mogu pokazati”, kazao je Jeličić.

Kaže kako se nikako ne slaže s Brancom i Kosom koji kažu kako nema trenera i igrača za Hajduk. “Slušao sam Branca koji kaže da u Hrvatskoj nema igrača i trenera za Hajduk. Ima, evo recimo Samir Toplak. On čuda radi s Interom. Svake godine ostane bez pola momčadi i radi dobar posao s malo resursa. Pogledajte ovog Turčina iz Rudeša, on je brži od štafete Hajduka, to je najbrži igrač u ligi. Budimir? Igrao je balote i kartao u Sinju, a sad se vidi da je ozbiljan igrač. U usporedbi s Almeidom, vidi se da u HNL-u ima pojačanja za Hajduk”, žestoko je komentirao Jeličić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI