JELIČIĆ I BEUSAN O JADRANSKOM DERBIJU: Tvrde penal je bio čist, Hajdukova obrana je amaterska, a imali su što reći huliganu

HRT-ov stručni komentatorski dvojac, Joško Jeličić i Mateo Beusan, analizirali su ponajviše okršaj Hajduka i Rijeke jer je iza njega ostalo dosta repova.

Može se reći kako je prošlo kolo HNL-a bilo odveć burno, ali ne toliko zbog samog nogometa. Dinamo je smanjio zaostatak za Rijekom na četiri boda, ali u fokusu su bila zbivanja s jadranskog derbija. HRT-ov stručni komentatorski dvojac, Joško Jeličić i Mateo Beusan, analizirali su ponajviše okršaj Hajduka i Rijeke jer je iza njega ostalo dosta repova.

Beusan je odmah na početku naglasio kako su “suci imali malo grešaka i da je derbi dosuđen dobro”, a Jeličić je kazao kako je sam nogomet na Poljudu zadovoljio.

Analiza se potom malo proširila. “Trener Hajduka dobro je pripremio taktiku kad nije u posjedu lopte, dobro je iskoristio nedostatak Rijekinih bokova gdje nije bilo Vešovića i Ristovskog, a dobro je pritiskao Mišića i Bradarića. Hajduk je vrlo dobro psihološki ušao u utakmicu. Erceg i Vlašić su dobro markirali Bradarića i Mišića, trojica centralnih su zatvarali bokove, a Elez je na leđima imao Futacsa pa nije ni odlazio naprijed”, analizira Jeličić.

Potom je bivši nogometaš Hajduka i Dinama istaknuo poneke mane svoje bivše momčadi. “Hajduk nema autimatizma u igri, non stop se ide dugim loptama, Futacs skače, a Erceg iza njega, pa Vlašić na odbijenu loptu. Hajduk je jako loš u trenucima kada stoperi imaju loptu, a pogotovo na zaleđa. Nižić i Ćostić su reagirali kod gola, to jest kod penala, kao amateri”, veli Jeličić.

Nakon Jeličića Beusan je odlučio malo komentirati suđenje.



“Zebec je dozvolio mušku igri i nije se htio isticati. Duel Žute i Vlašića bio je običan, Žuta je bio bliže lopti i tu nema penala. Penal za Rijeku? Neki kažu kako je Andrijašević sam pao. Kako? Pa bio je kontakt u prsa, pa ga lijeva noga ruši. Čisti penal”, nije dvojio Beusan.

Na tapetu je tada došao huliganizam na utakmici Hajduka i Rijeke. “Primarna zadaća suca je dovesti utakmicu do kraja, čak i ako je ozljeđen, ako smatra da može nastaviti utakmicu, nastavit će je”, kratko je rekao Beusan, a onda se Jeličić razvezao.

“To je idiotizam, huliganizam treba osuditi, a reakcija je bila još gora, nevjerojatno. Idiot ostaje idiot, tu nema pomoći, ali ono najgore je što je većina taj njegov potez odobrila. Isto tako, ksenofobija, rasizam i hukanje navijača je nedopustivo. Najgore od svega je dovoditi ovo u vezu sa stanjem u hrvatskom nogometu onih koji to prvi moraju osuditi, a to su vlasnici Hajduka, to jest, NO. Vidio sam što je Kos danas rekao, oni to moraju prvi osuditi i iskorijeniti, naravno uz pomoć pravosuđa. Nedopustivo je ovu situaciju dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu s HNS-om”, objasnio je Jeličić.

Disciplinski sudac će imati pune ruke posla. “On neće imati puno izbora nego isprazniti stadion ili neigranje utakmica. Je li to dovoljno? Nije. Dobro, kaznit će ih se par utakmica, ali što dalje”, pitao se Beusan, a Jeličić se složio, “Da, sad će ispaštati klubovi, Hajduk je recidivist”, veli Jeličić.

Na koncu su još prokomentirali igru Dinama protiv Splita. “Dinamo je odigrao najbolju utakmicu ove godine, lopta je bila brza, prvi gol je bio sjajan, Hodžić je zaista raznovrstan napadač, gura se na prvu stativu, traži loptu i gladan je gola. Pravi dobitak za Dinamo”, veli Jeličić.

Potom je Beusan uputio kritike na suđenje. Dinamu je poništen gol zbog zaleđa, iako je bio autogol. “Totalno kriva primjena pravila o utjecaju igrača na zaleđe. Tu nema zaleđa, igrač Dinama je tri metra dalje, ako tako sudili morali bi se pitati što je zapravo zaleđe”, veli Beusan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI