JELIČIĆ BRUTALNO ‘POPLJUVAO’ ŠUKERA I VRBANOVIĆA: Uništio ih u nekoliko rečenica

screenshot

Oni si pokušali potkopati njega jer im se nisu svidjele kritike, ali pokazao im je da su se na krivog namjerili

Joško Jeličić, bivši nogometaš, u posljednje vrijeme često se pojavljuje u medijima i to zbog svojih kritika na račun HNS-a. On ih nije štedio čak ni u trenutku euforije zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Vjerujem da dijelim mišljenje velikog broja ljudi. Znači, kad se spomene HNS, vlada nepovjerenje. To većina misli. Hrvatski nogomet se mora depolitizirati. HNS je u svom mandatu uprihodio veliki novac. Pa 38 milijuna kuna troše na mobitel, poštanske usluge, prijevoz… 48 milijuna kuna na intelektualne usluge. Znam da tamo fali intelekta, ali opet da se toliki novac ulaže u to… A nemaju sustav gdje će mladi talenti biti dio sustava. Niti infrastrukturu. Reprezentacija ima problem s igranjem na većini stadiona. Ljudi koji vode HNS nisu napravili ništa. Vrijeme je za promjene”, kazao je Jeličić za HRT.

Nije dugo trebao čekati na odgovor iz HNS-a.

Da nečiji ego, jal i želja za samopromocijom uistinu ne poznaju granice mogli su se uvjeriti gledatelji HRT-a nakon što se Hrvatska po deseti puta plasirala na veliko natjecanje. Umjesto tom činjenicom, na kojoj Hrvatskoj zavide tolike veće ili bogatije zemlje, stručni komentator HRT-a pokazao je da mu u domenu stručnosti (ne) spada (n)i – računovodstvo.
Pita se tako Joško Jeličić kako je to HNS potrošio 38 milijuna kuna za proračunsku stavku koja se zove ‘usluge telefona, pošte i prijevoza’ i 48 milijuna kuna za proračunsku stavku koja se zove ‘intelektualne i osobne usluge’.

Naravno, komentator ne zna ili ne želi znati da su nazivi takvih stavki zadani propisom i da obuhvaćaju različite aktivnosti koje su svedene pod taj zajednički naziv”, poručili su Jeličiću iz HNS-a.



Ubrzo nakon toga se i zasebno o temi oglasio i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a u emisiji Otvoreno.

Jučer je jedan vrhunski knjigovodstveni stručnjak iz vaših redova… Nisam znao da je Jelićič nakon nogometne karijere postao vrsni knjigovođa. On je objasnio da postoje stavke koje su ga zabrinule. Čestitam mu što se bavio tim stvarima”, rekao je sarkastično Vrbanović, ali nije očekivao ovakav brutalan odgovor od Jeličića.

Moj dragi ‘Vrba’, kojeg poznajem dvadesetak godina, upozorio me da trebam završiti ekonomiju prije nego što uđem u financijska izvješća. Ozbiljno razmišljam da to i učinim. Volio bih pritom da mi prvo predavanje održi upravo on na temu poslovanja off-shore tvrtki. Nema veze što je on pravnik, osjećam da se u tom području jako dobro snalazi”, krenuo je Jeličić za Jutarnji, a onda je u nekoliko rečenica uništio i Šukera i “Vrbu”.

Lekcije mi drži čovjek koji je češće u Osijeku na ročištu nego što Zekić tamo stigne odraditi trening. Pitanje vjerodostojnosti njihove udruge je deplasirano ako znamo da su im na čelu dva predsjednika od kojih izvršni ima u tijeku jedan kazneni proces i pravomoćnu optužnicu, a drugi je osuđeni numizmatičar”, rekao je Jeličić i pogodio u sridue. Aludirao je pritom na predusu Davoru Šukeru zbog ponevjere.

Podsjećamo, on je pronašao četiri antičke kovanice vrijedne 25 tisuća eura u zrakoplovu na letu iz Milana u London. Nije ih prijavio iako su putnici bili zamoljeni da to učine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI