Jedva sa skromnom Mađarskom!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ako znamo da su na startu ovogodišnjeg Europskog prvenstva u košarci Francuzi izgubili protiv Finaca a Litva protiv Gruzije, teška pobjeda naših je još jedno upozorenje da više nema lakih utakmica.

Hrrvatska košarkaška reprezentacija nakon puno muke uspjela je doći do prve pobjede na otvaranju Eurobasketa. Hrvatska je u utakmici 1. kola igranoj u Rumunjskom Cluju pobijedila Mađarsku s 67:58.
Naši nisu igrali dobro tri četvrtine. Mađarska je stalno bila tu, disala je za vratom, a na ulazu u zadnju četvrtinu Mađari su imali i minimalnu prednost. Izgledalo je da je drama na pomolu, da bi se Hrvatska već na prvoj stepenici mogla poskliznuti, no onda su igrači Ace Petrovića ubacili u brzinu više, pojačali do tada jako lošu obranu i tempom su slomili izmorene Mađare.
Hrvatska je utakmicu otvorila odlično. Prednost od 6:0 nije dala nagovijestiti da ćemo punih 30 minuta gledati mučenje puno jače momčadi protiv reprezentacije koja pripada donjem domu europske košarke. Ipak, to se dogodilo. U napadu nije bilo sigurnosti, ritam je bio usporen, a u nekim trenucima djelovalo je kao da se igrači plaše šutirati prema košu.
U obrani je curilo na sve strane, a poseban problem bio je obrambeni skok. Mađari su nas preko Hange i Vojvode grickali sve do trenutka dok se Hanga nije ozlijedio. Bio je to ključan trenutak jer Vojvoda nije mogao sam, a Hrvatska je u tim trenucima napokon uspjela kontrolirati skok i u zadnjoj četvrtini baš je obrana bila ključan razlog pobjede. Naravno, uz sjajnog Bojana Bogdanovića protiv kojeg Mađari nisu imali rješenja.
Bojan Bogdanović sa 23 i Dario Šarić sa 15 koševa predvodili su Hrvatsku do prve pobjede, dok su Zoltan Perl sa 12 i David Vojvoda sa 11 ubačaja bili najefikasniji kod Mađarske.
U našoj skupini još igraju Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Češka.
Hrvatska će u 2. kolu u subotu (19.30 sati) igrati protiv domaćina Rumunjske.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI