Izbornik Babić oduševljen idejom koja je podijelila rukomet: ‘Sveti sedmi igrač! Da, sveti!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska je ponovo odigrala "Dr. Jekyll i Mr. Hyde" utakmicu, u prvom poluvremenu bila je to furiozna, goropadna i moćna Hrvatska, u nastavku je bilo žešće kidanje živaca i crna rupa koja je potrajala više od deset minuta.

Hrvatska je izborila pobjedom 21:19 protiv Egipta, četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatska je ponovo odigrala “Dr. Jekyll i Mr. Hyde” utakmicu, u prvom poluvremenu bila je to furiozna, goropadna i moćna Hrvatska, u nastavku je bilo žešće kidanje živaca i crna rupa koja je potrajala više od deset minuta.

No, pobjeda je tu i plasman u to toliko željeno četvrtfinale je ostvareno. “Smatram da smo dobro kontrolirali cijelu utakmicu, imali jesmo problema i drugom dijelu, ali sve u svemu bilo je dobro. Dečki su bili sjajni, borili su se i željeli pobjedu. Malo sam više rotirao nego inače i dečki su se malo umorili. Stali smo, ali zato smo bili čvrsti u obrani”, kazao je Babić za RTL.

Babić je posebno bio oduševljen igrom sa sedam igrača koju forsira od samog početka, a baš je ta igra podijelila rukometni svijet jer mnogi smatraju kako je zapravo loše stalno uvoditi i izvoditi vratara i zato što se remeti ritam. Na pitanje o sedmom igraču, Babić prvo odgovara u svojem stilu.

“Sveti sedmi igrač! Da, sveti sedmi igrač!”, rekao je Babić pa nastavio o igri, “Naš je cilj ostvaren. Gledajte, došlo smo bez puno igrača i to javnost mora znati. Sve i svašta se pisalo, a nitkonije rekao da smo mi ovdje bez pet glavnih igrača i to je teško. Hrvatska je opet pokazala veliko srce. Na kraju nam se ozljedio Stepančić koji prema mom mišljenji ima distorziju zgloba, ali vidjet ćemo”, kazao je Babić.

Pohvalio je i Venia Loserta koji je uveo Pešića u momčad za nastavak natjecanja izbacivši Ivića. “Venio je napravio odličnu stvar. Doveo nam je Pešića koji je bio odličan”, kazao je Babić.



Nakon Babića govorio je i Gojun.

“Ispali su olimpijski pobjendici i europski prvaci, ali mi smo hvala Bogu tu gdje jesmo. Napravili smo odličnu stvar i sretni smo, dižemo se. Malo nas ozljede zezaju, ali borimo se svaku utakmicu i bacamo na glavu pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti”, rekao je Gojun nastavio, “Danas smo obranu igrali jako dobro s Pešićem. Neka protiv Španjolske bude perfektno jer u napadu je danas malo štekalo. Opet smo imali neke crne rupe, ali bitno je da smo izdržali”, kazao je Gojun.

Za kraj je Gojun poslao poruku navijačima. “Budite strpljivi. Čuvajte živce i dajte nam podršku jer ćemo mi dati sve od sebe”, završio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI