IKONA VATRENIH: ‘Reći ću vam koji je to ključan faktor za uspjeh na SP-u, a mi ga imamo!’

HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija počinje svoju avanturu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u subotu u Kalinjingradu protiv Nigerije. Put Vatrenih na SP-u u Rusiji zajedno s redakcijom Dnevnog pratit će i jedan od naših stručnih komentatora Tonči Gabrić, specijalist za vratare vrlo britka jezika i oštra oka.

“Naravno, očekujem da naši vratari, ponajprjie Danijel Subašić budu na razini”, dočekuje nas naš stručni komentator za Svjetsko prvenstvo (specijalnost – vratari), Tonči Gabrić.

“Isto tako, nemam pravo biti pesimist, vjerujem u naše nogometaše. Ovo je zadnja prigoda da jedna skupina sjajnih nogometaša konačno ostavi trag na nogometnoj povijesti”; dodaje Gabrić i ističe;

“Subašić je u najboljim vratarskim godinama, a jedna reprezentacija ako želi dobar rezultat mora imati i vratara na pravoj razini. Ja volim reći da je vratar u svakoj momčadi praktički 51 posto snage i moći. Kada imate vratara koji vas održi u životu svaki vaš postignuti gol je dvostruko vrijedniji. Ako Subašić bude na visini možemo i mi daleko, tu nema puno filozofiranja”!

Na pitanje kakve su pričuve našem prvom vrataru Gabrić će:



“Tu uopće ne postoji problem. Kalinić je na visokoj razini, izvanredna sezona je iza njega, ma i Livaković koji je mlad toliko je siguran i pouzdan da je tu uopće nemam brige”.

U ovih nekoliko utakmica svjetske smotre što vas je kod vratara iznenadilo?

“Pa, poprilična neusredotočenost De Gee u Španjolaca. Jest, Ronaldo je velik, ali De Gea nije bio svoj u ovoj utakmici. Nesigurnost vratara vam oduzima koncentraciju cijeloj obrani, igrači počnu razmišljati što bi moglo biti ako se nešto dogodi i tu je najveća opasnost od nesigurnog vratara. Nisam vam zalud rekao da je pravi vratar 51 posto momčadi. Vidjet ćete. Pitam vas, jeste li vidjeli još svjetskog prvaka s lošim vratarom,. Ha”?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI