HRVATSKA UPISALA POBJEDU NA EUROPSKOM PRVENSTVU ZA PRVO MJESTO U GRUPI

Hrvatske odbojkaške reprezentativke upisale su prvu pobjedu na Europskom prvenstvu koje se igra u Budimpešti. Hrvatska je pobijedila Estoniju rezultatom 1:3 (18:25, 17:25, 28:26, 12:25). Hrvatice su bile nadmoćne u drugoj utakmici, a najboljom je igračicom proglašena Samanta Fabris.

“Prva pobjeda na Europskom prvenstvu. Izgubljeni set pokazuje da ne smijemo izgubiti fokus protiv nikoga jer ovo je EP i sve ekipe su ovdje s razlogom. Sutra imamo slobodan dan, a onda nas očekuje utakmica s Nizozemskom koja je na papiru favorit. U ponedjeljak ćemo morati biti na 100 posto!” – izjavila je Beta Dumančić.

Hrvatska se nakon pobjede nad Estonijom te poraza od Azerbajdžana nalazi se na prvom mjestu u skupini C s osvojena četiri boda.

“Drago mi je što smo danas uzeli sva tri boda, iako igra nije bila na nivou na kojem mi možemo igrati. Malo smo ih podcijenili, ušli smo sa stavom lako ćemo. Moramo biti svjesni da ni jedna ekipa ovdje nije slučajno i tako se trebamo odnositi prema svakoj utakmici. No, drago mi je što smo na vrijeme sabrali glave. Sve su cure dobile priliku i sve su je dobro iskoristile. Imamo ekipu od trinaest djevojaka koje u svakom trenutku mogu igrati!” –  izjavila je Bernarda Brčić.

Hrvatska iduću utakmicu igra s Nizozemskom u ponedjeljak 26. kolovoza u 18 sati, pa s Rumunjskom 27. te s Mađarskom 28. kolovoza.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI