HRVATSKA ŠOKIRALA DAILY MAIL: ‘Siromašni su i korumpirani, pa kako onda imaju Modrića?!’

foto: hns

Hrvatska je trenutno glavna tema u engleskim medijima. Razglaba se o momčadi, o savezu, ali i o kompletnom stanju u državi i činjenici da imamo prilično fantastičnu reprezentaciju.

Daily Mail tako je analizirao stanje u državi i HNS-u i ostali su u čudu kako su Hrvati tako dobri, a potiču od tako skromnih uvjeta, tekst su naslovili: “Luka Modrić i hrvatsko čudo: Nemaju novca, infrastruktura je jadna, a sustav vođen korupcijom – pa kako je onda moguće da su Hrvati tako dobri?”.

“Pobjedom 3:2 nad Španjolskom, mala Hrvatska od samo 4,2 milijuna stanovnika, dokazala je da njihov put do finala SP-a, nije bio slučajan”, kreću u analizu Englezi, nakon uvoda u kojem pišu kako se gradskim trgovima još uvijek vrte snimke golova iz Rusije.

“Ipak, uvjeti i nogometna infrastruktura u Hrvatskoj su puno skromniji nego talent u reprezentaciji. Kako je moguće da su Hrvati tako dobri? Kako je moguće da imaju Luku Modrića, trenutno, najboljeg nogometaša na svijetu?”, zbunjeni su u Daily Mailu.

“Materijalno, finale Svjetskog prvenstva nije im donijelo ništa. Dobili su nekoliko novih sponzora, ali na molbe izbornika Dalića za izgradnju nacionanog stadiona, država se oglušila. Zagrebački gradonačelnik najavljivao je izgradnju ‘Plavog vulkana’ na zapadu grada, nacrta još uvijek nema, a pričalo se da predsjednik HNS-a, Davor Šuker, traži kineske investitore. Ipak, cijela ideja nije ni blizu realizacije”, pišu Englezi.



“Španjolsku su ugostili u hrpi betona, Dinamovom stadionu, na kojoj su navijači izloženi svim vremenskim uvjetima”, opisuju maksimirski stadion.

Daily Mail nakon toga se posvetio Zdravku Mamiću, te je svoje čitatelje upoznao s njegovom osudom za izvlačenje novca iz Dinama i državne blagajne, osim toga, napomenuli su i da se pisalo o njegovom bijegu iz BiH u Emirate, a zapitali su se i zna li možda oa što se dogodilo sa 130 milijuna funti, navodno uloženih u obnovu maksimirskog stadiona, koja kao da se nije ni dogodila.

Posvetili su se kratko i Dinamu, te kako se u Zagrebu slavi “proljeće u Europi”, a sve to nazvali su skromnim ciljevima, koji ne smiju zavarati jer van granica Hrvatske, oni su daleko od skromnih. Ističu kako je hrvatska među svjetskim velesilama što se tiče rukometa, vaterpola, košarke, a posebno nogometa.

Osim toga, naglasili su kako su Hrvati redovito u top 10 igrača s najvećim skokovima u cijeni te da čak 350 hrvatskih nogometaša igra u ligama diljem svijeta. Raspisali su se i o Dinamovoj akademiji koja generira mnoge talente i to iz najzapuštenijih krajeva zemlje, a kao primjer uzeli su upravo Modrića, kojeg je Hajduk odbio jer je bio presitan.

Kratko su se posvetili i ostalim klubovima Prve HNL, a tekst su zaključili Lovrenovim citatom:

“Unatoč svemu, pokazali smo da imamo nešto duboko u sebi. Svi do jednog. Ovo nas čini malo posebnijima od bilo koje druge momčadi”, govorio je Lovren držeći ruku na srcu…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI