HRVATSKA SE PLASIRALA NA SVJETSKO PRVENSTVO: Dalić će voditi ‘vatrene’ i u Rusiji!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska će 1. prosinca na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo biti u trećoj jakosnoj skupini, osim ako Italija ili Peru ispadnu u dokvalifikacijama.

Hrvatska nogometna reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu, peti put u svojoj povijesti. Izabranici Zlatka Dalića u uzvratu play-offa u Grčkoj remijem bez golova sačuvali su 4:1 prednost iz prve utakmice.
Modrić i društvo su u Pireju, gdje nije bilo paklene atmosfere jer su grčki navijači otpisali svoje izabranike nakon teškog poraza u Zagrebu, rutinski sačuvali mrežu i prednost iz Zagreba.
Grci su tek jednom pred kraj utakmice zaprijetili, ali je Subašić sjajno reagirao nakon gužve i udarca Tachtidisa s lijeve strane. Bio je to jedini udarac u okvir gola u 90 minuta. Domaćima je i poništen gol u 80. minuti, ali opravdano jer je kapetan Torosidis bio u zaleđu.
Hrvatska je tek jednom zaprijetila, pred kraj prvog poluvremena kada je bomba Perišića završila na vratnici.
Hrvatska navija protiv Italije i Perua
Hrvatska će 1. prosinca na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo biti u trećoj jakosnoj skupini, osim ako Italija ili Peru ispadnu u dokvalifikacijama.
Svjetsko prvenstvo igrat će se od 14. lipnja do 15. srpnja, kada je na programu finale u Moskvi. Hrvatska je dosad nastupala na svjetskim prvenstvima 1998., 2002., 2006. i 2014. godine. Treće mjesto iz 1998. godine je najveći uspjeh.
Dalić ostaje
Reprezentaciju će u Rusiji voditi Dalić, koji je dosad bio privremeni izbornik a kojem će HNS ponuditi ugovor nakon što je u tri odlučujuće utakmice uvjerljivim predstavama uspio izboriti Svjetsko prvenstvo. I igrači su nakon utakmice poručili da bi bilo suludo da ih Dalić ne povede u Rusiju
Hrvatska 28. sudionik prvenstva
Uz Hrvatsku, u nedjelju je plasman na SP izborila i Švicarska, a ranije je to od europskih reprezentacija uspjelo Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Srbiji, Francuskoj i Portugalu, te naravno, domaćinu Rusiji. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama.
Preostala četiri putnika saznat ćemo nakon što se odigraju preostala četiri uzvratna susreta dodatnih kvalifikacija. U ponedjeljak igraju Italija i Švedska (Švedska ima prednost od 1:0), u utorak Irska i Danska (prvautakmica 0:0), u srijedu Australija i Honduras (prva utakmica 0:0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0:0).
Facebook Comments

Loading...
DIJELI