Hrvatska osvojila srebro na Europa kupu

Hrvatski vaterpolo savez

Drugo, osvojena je medalja, srebrna, a koliko znamo i tim se odličjima valja veseliti, biti na njih ponosan.

U engleskom jeziku postoji izreka koja u prijevodu glasi “loš dan u uredu”. Nedjeljna večer uz Savu, uz svu čaroliju ispunjenih tribina, bila je upravo to – jedna loša utakmica. Nakon koje pravom sportašu, što hrvatski vaterpolisti jesu, ne prostae ništa drugo do iskreno čestitati suparniku jer je bio bolji.

Mađari to definitivno u finalu Europa kupa jesu bili. U svim segmentima igre. Vodli su praktički cijelo vrijeme utakmice, kažnjavali svaku našu pogrešku (njih nije bilo malo nažalost), uz sve je Hrvatska imala izrazito lošu realizaciju igrača više, slab protok lopte, minimalnu pokretljivost, pa kad se svemu pridoda i jedan nerealizirani peterac, bolje od od poraza se ne može  izvući.

Nije utjeha, ali valja ipak spomenuti nekoliko stvari. Prvo, doista je temeljni cilj bio izboriti plasman na završni turnir Svjetske lige koji će dati jedno mjesto za OI u Tokiju. To je učinjeno. Drugo, osvojena je medalja, srebrna, a koliko znamo i tim se odličjima valja veseliti, biti na njih ponosan. Treće, i zagrebačka je publika dosta toga rekla pljeskom po okončanju utakmice. Pljeskom pobjedniku, ali primarno gromoglasnom aplauzu Hrvatskoj. Koja je poražena od u nedjelju boljeg suparnika, ali Hrvatske koja je bila i ostaje u europskom i svjetskom vrhu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI