Hrvatska odigrala neriješeno sa Srbijom 25:25

hrs

U trećem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020 u Beogradu, hrvatska muška seniorska reprezentacija remizirala je sa Srbijom 25:25 (13:13).

rvatska je u otvaranju utakmice svoj prvi pogodak zabila iz trećeg pokušaja, dok je prvi pogodak primila tek nakon osam minuta. Nakon što smo pobjegli na 4:1 u 11. minuti, srbijanski izbornik Nenad Peruničić bio je prisiljen pozvati minutu predaha, a nedugo nakon toga David Mandić je skupio dva isključenje i Červar je morao mijenjati prednjeg igrača u obrani 5-1 te je na tu poziciju postavio kapetana Domagoja Duvnjaka. Hrvatska reprezentacija četiri je puta imala prednost od tri pogotka razlike, no Srbija se malo po malo prikradala i u 22. minuti stigla do izjednačenje (8:8). Do kraja prvoga dijela igralo se pogodak za pogodak pa se na predah otišlo s rezultatom 13:13.

Iskoristila je Srbija tri napada za redom u nastavku i uskoro pobjegla na 16:14, a prednost je držala sve do 48. minute kada Hrvatska opet stiže do izjednačenja (20:20). Marin Šego je u tom razdoblju nanizao čak šest obrana i nije dopustio da se Srbija ozbiljnije odvoji. Lino Červar uskoro započinje igru sedam na šest pa Hrvatska u 53. minuti vodi 20:21. Mijenjala se prednost do kraja susreta. Skoro dvije minute prije kraja utakmice, hrvatski reprezentativci nisu realizirali napad te Vanja Ilić koristi to i zabija za 25:24. Ostala je puna minuta za naš napad i izbornik Lino Červar zove minutu predaha nakon 10 sekundi. Duvnjak poteže i zabija za 25:25. Srbija u tim trenutcima uzima svoju minutu predaha te ima 15 sekundi za posljednji napad kojeg Lazar Kukić ipak nije realizirao te je susret ostao neodlučen.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI