HRVATSKA NEMOĆNA PROTIV GOROPADNE NJEMAČKE: Evo s kim će i kada ‘Kauboji’ igrati osminu finala

FACEBOOK: IHF (OFFICIAL)

Hrvatski rukometaši su poraženi u dvoboju protiv Njemačke 21-28 (9-13). Odmah s početka valja reći, Hrvatska nije zaslužila pobjedu jer je u utakmici Njemačka bila bolja, dominirala i cijelo vrijeme držala visoku prednost.

U zadnjoj utakmici skupine na svjetskoj smotri hrvatski rukometaši su poraženi u dvoboju protiv Njemačke 21-28 (9-13). Odmah s početka valja reći, Hrvatska nije zaslužila pobjedu jer je u utakmici Njemačka bila bolja, dominirala i cijelo vrijeme držala visoku prednost. Tako u nastavak natjecanja Hrvatska ide s druge pozicije u u osmini finala će igrati protiv Egipta, u Montpellieru.

Puno tehničkih grešaka, neefikasnost i zbunjenost bile su osnovne karakteristike hrvatske momčadi u prvome djielu utakmice protiv Nijemaca. U jednom trenutku Hrvatska je bila čak 12 minuta bez pogotka. Što su učinkoviti Nijemci iskoristili da steknu finu prednost od čak šest pogodaka razlike (12-5). K tome, njemački vratar Wolf u nekim trenucima kao da je zaključao svoja vrata. Uglavnom, nije izgledalo dobro, Njemačka je dominirala, Hrvatska se tražila. Nije imala rješenja.

Slična je priča bila u nastavku, Hrvati su uspjeli smanjiti najprije zaostatak na samo dva pogotka, da bi onda prosuli sve napravljeno. Nijemci su vratili visoku prednost od četiri pogotka. Šteta, jer Hrvatska je propustila nekoliko “zicera”, usredotočenost u napadu bila je zaista slaba. Duvnjak je bio bez pogotka, primjerice.

Desetak minuta prije kraja neki trenuci opuštanja Nijemaca rezultirali su smanjivanjem njemačke prednosti na “samo” tri gola zaostatka. Hrvatska je pokušavala u napadu s izvlačenjem vratara, prišuljala se Hrvatska na 19-21 osam minuta prije kraja. Neka šansa se nazirala.

Za bolji rezultat ipak je nešto nedostajalo. Što je vrijedila konačna razigranost u napadu kada se u obrani Babićevi izabranici nisu mogli obraniti. Pa je Hrvatska naglo rezultatski pala, od minusa tri gola začas je došla do zaostatka od sedam minuta.



Neizvjesnosti ipak nije bilo, Nijemci su zaista bolje odigrali ovu utakmicu. Potvrđujući kandidaturu za najviši plasman.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI