HRVATSKA NE MOŽE BEZ STRESA: ‘Kauboji’ opet upali u ‘crnu rupu’, ali na kraju je ipak izboreno četvrtfinale

Facebook: IHF (Official)

Hrvatska je u osmini finala rukometnog Svjetskog prvenstva pobijedila Egipat sa 21-19 (13-7). Naizgled uvjerljivo, ali su se navijači hrvatske vrste nauživali straha, jer, nakon veoma dobrog prvog poluvremena u nastavku je uslijedio pad koji su iskoristili Egipćani koji su se sasvim blizu primakli Hrvatima.

Nije bilo naročito, ali ispalo je svrsishodno, Hrvatska je u osmini finala rukometnog Svjetskog prvenstva pobijedila Egipat sa 21-19 (13-7). Naizgled uvjerljivo, ali su se navijači hrvatske vrste nauživali straha, jer, nakon veoma dobrog prvog poluvremena u nastavku je uslijedio pad koji su iskoristili Egipćani koji su se sasvim blizu primakli Hrvatima. No, kriza je nekako prebrođena, individualnim pokušajima, pa se došlo do pobjede. No, posve je nepotrebno bilo zakomplicirati utakmicu koja je praktički već u prvom dijelu bila odlučena. Toliki pad u igri svakako mora zabrinuti izbornika Željka Babića.

U čletvrtfinalu Hrvatska će igrati protiv Španjolske u utorak u 20.45 sati.

Fino je Hrvatska otvorila utakmicu, najprije povela 4-1, pa držala 6-3, a sjajio je na desnom krilu Zlatko Horvat. Bio je solidan i vratar Pešić. Ne, nisu Egipćani pritom uopće bili slabi. Trudili su se, izrađivali prigode, no vratar Pešić baš je bio raspoložen. K tome, Egipćani se nisu libili igrati oštro u obrnai što su, srećom, suci vidjeli, tako da je Hrvatska četo imala igrač aviše i koristila te prigode.

Desetak minuta prije kraja prvog dijela evo i vodstva Hrvata od čak sedam razlike (12-5). Na odmor se otišlo s 13-7, Hrvatska je ponudila dobru sliku u prvome dijelu osmine finala, s čvrstom obranom i strpljivim napadom.

I kolikogod bili zadovoljni učinkom naših rukometaša u prvome dijelu – nastavak je ponudio šok. Egipćani su napravili seriju 5-0, a Babićevi rukometaši gol nisu postigli destak minuta. I evo dramatike, Hrvatska je u 40. minuti imala samo dva gola prednost (14-12), a izgledala je izgubljeno i uplašeno. Nevjerojatno, nakon sjajnih prvih 30 minuta takav zastoj u igri.



Bezidejnost poput zarazne bolesti uništila je hrvatski napad, Egipćani su se lako branili, a još lakše zabijali. Ono što se napravili u napadu bilo je tek plod individualnih pokušaja, bez izrađenih akcija. Duvnjak i Cindrić nakon duge pauze uspjeli su probiti egipatsku obranu, za odlazak na tri, četiri gola viška. Bili su veoma bitni pogoci koji su konačno razoružali uporne Egipćane koji su se u jednom trenutku ponadali da mogu iznenaditi Hrvate… Hrvatska je pobijedila iako je u drugome dijelu postigla samo osam pogodaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI