Hrvatska lako protiv Japana

screenshot/rtl

Duvnjak i društvo furiozno otvorili utakmicu i do kraja rutinski odradili posao za konačnih 35:27

Hrvatski su rukometaši u drugoj utakmici skupine B uvjerljivo nadigrali Japance rezultatom 35:27. Zlatko Horvat postigao je osam pogodaka i proglašen je igračem susreta, a čuda su na golu radili Marin Šego i Ivan Stevanović.

U ponedjeljak će hrvatski rukometaši igrati mnogo zahtjevniju utakmicu protiv Makedonaca koje predvodi legendarni Kiril Lazarov.

Uzalud Japancima mentalitet “kamikaza”, uzalud im samurajski “bušido kodeks”, uzalud im je na klupi proslavljeni islandski trener Dagur Sigurdsson, uzaludno im je bilo sve protiv raspoložene Hrvatske. Druga utakmica, druga pobjeda, ovaj je put nakon Islanda išlo puno lakše i Červarovi su izabranici slavili s visokih 35-27.

“Džaba vam novci, moji sinovci, ja ipak igram malo bolje”, najbolje je parafrazirati pjesnika. Uzalud je Japancima zaista bilo sve.

Krenulo je baš onako kako bi poželjeli najokorjeliji optimisti, s visokih 6-1 nakon po dva pogotka Štrleka i Horvata te jednog Stepančića i Vrankovića. Japanski je izbornik brzo bio primoran pozvati prvi time-out da spriječi katastrofu u startu jer su se naša udarna krila rastrčala terenom, pogoci su padali iz svih pozicija.



Červar je odmah na početku u igru uveo Vrankovića, u obrani je postavio Alena Blaževića, ubrzo je priliku dobio i Karačić. Polovicom prvoga dijela priliku za zasluženi odmor dobio je i Domagoj Duvnjak, jedan od onih koje najviše treba “maziti i paziti” da bi što jači i odmorniji dočekao ključne utakmice. Luka Cindrić opravdano nije niti ulazio u igru, brzo su se uključili i Bičanić te Vida. Sve se odvijalo zaista onako kako je Červar zamislio u najoptimističnijim predviđanjima, Sigurdsson je nakon 20-ak minuta ponovno morao zvati pauzu da posloži konce igre koja mu se raspadala.

Prštalo je sa svih strana, Horvat je do kraja prvoga poluvremena sakupio šest pogodaka, iako je opet zapucao jedan sedmerac, Stepančić je opet “lupao” izvana, a odlični Marin Šego još jednom potvrdio da ga se trebaju pribojavati i oni najbolji jer igra u životnoj formi. Brzo je u igru umjesto Muse ušao i Marin Šipić. Nije da je Japan neko posebno mjerilo vrijednosti, no još se jednom potvrdilo da imamo momčad koja ima širinu te da se bez straha možemo osloniti baš na svakog igrača u zapisniku. Uoči sljedeće utakmice protiv Makedonije, koja je na rasporedu samo nešto više od 24 sata nakon Japana, šire se optimistične vibracije, teško je i zamisliti da se u prvom krugu može dogoditi nešto loše. Zasad sve funkcionira i ide u skladu s planovima i željama. Bili bismo bezobrazni kada bismo najavili pet pobjeda u prvom krugu, zaključno sa Španjolskom, no gotovo da smo u to uvjereni.

Do kraja prvog poluvremena ostvareno je lijepih pet razlike, uz igru koja je garantirala da će se sve do kraja odviti u najboljim manirima. Netko je rekao da su Japanci brzi, no Hrvati su ih nadtrčali te je nakon samo deset minuta igre u drugom dijelu na semaforu stajalo velikih 24-14. Ono što je pritom odlično jest da je Červar na vrata stavio Stevanovića koji je nastavio na tragu onoga što je radio Šego, doslovno je briljirao. Tek je onda izveo Duvnjaka, malo smo se zabrinuli da je zaboravio odmoriti najboljega. Srećom, nije!

Do kraja utakmice igrale su neke “kombinirane postave”, i one su pokazale da će odraditi solidan posao kada dođe vrijeme za odmor onih koji će biti najumorniji.

HRVATSKA – JAPAN 35:27

HRVATSKA: Šego – Musa – Horvat – Stepančić – Cindrić – Duvnjak – Štrlek

Klupa: Stevanović, Mandić, Vida, Šipić, Kozina, Bičanić, Blažević, Karačić, Vranković

JAPAN: Kubo – Kasahara – Tokuda – Watanabe – Shida – Baig – Doi

Klupa: Kai, Miyazaki, Narita, Motoki, Tamakawa, Okamoto, Yoshino, Agarie, Kadoyama

——————————————————

Facebook Comments

Loading...
DIJELI