HRVATI BRILJIRALI U VELIKOM DERBIJU: Kalinić odličnim golom svladao Buffona, Badelj čarobnom asistencijom doveo Juve u očaj

Facebook: ACF Fiorentina (Official)

Fiorentina je odigrala fantastičnu utakmicu i na kraju slavila s 2:1 i to ponajviše zahvaljujući hrvatskim nogometašima Kaliniću i Badelju.

U kasnovečernjoj utakmici 20. kola talijanske Serie A, Fiorentina je ugostila Juventus na svom Artemio Franchi stadionu. Za domaću momčad startali su Kalinić i Badelj, Milić je bio na klupi, kao i hrvatski dvojac Mandžukić i Pjaca u Juventusu. Fiorentina je odigrala fantastičnu utakmicu i na kraju slavila s 2:1 i to ponajviše zahvaljujući hrvatskim nogometašima Kaliniću i Badelju.

Fioretina je prva imala priliku, Matias Vecino projurio je sredinom terena u sedmoj minuti i tukao nisku loptu s kojih 20 metara, ali Buffon je skinuo. Isti je igrač opasno prijetio par minuta kasnije. Kalinić se izborio za loptu, dodao je Oliveri koji nalazi Vecina, ovaj je potegnuo i pogodio vratnicu. Nedugo nakon toga Chiesa je ponovo tukao, ali Buffon je spašavao Juve koji je teško disao u prvih deset minuta.

Juve se činio malo grogiranim, a tome svjedoči i činjenica da su prvi puta opasnije zaprijetili tek u 22. minuti kada je Alex Sandro potegao iz daljine, ali Tatarusanu nije imao problema s tom loptom.

Vodstvo stiže u 37. minuti, a čovjek trenutka bio je Nikola Kalinić. Hrvatski centarfor primio je loptu s desna od Bernardeschija, riješio se Bonuccija i niskim udarcem matirao Buffona.


Nikola Kalinic Goal HD – Fiorentina 1-0… by videosansebastian



Veliku priliku imao je Juventus netom prije poluvremena. U 44. minuti Higuain je tukao iz blizine volejem, ali njegov udarac je ispred gola blokirao Olivera. Higuain je tražio penal sugerirajući da je Olivera igrao rukom, ali sudac Banti je donio dobru odluku i samo je odmahuno.

U nastavku Viole su ponovo bile bolje. Kalinić je imao novu veliku šansu u 47. minuti, ali Buffon je ponovo bio spasitelj svoje momčadi. Novi pogodak pao je u 54. minuti, a za njega je u potpunosti zaslužan Milan Badelj. Hrvatski veznjak sjajnim je dodavanjem po zraku proigrao Chiesu koji je navodno samo lagano dotaknuo loptu koja se potom otkortrljala u mrežu. Situacija je bila dvojbena jer se činilo da ju Chiesa nije dirao, no momak je inzistirao na tome da je dirao loptu i ipak mu je upisan gol. Ukradeno ili ne, procijenite sami…


iuhiushcishcihsi by nammakudla

Juve se tek tada malo trgnuo. Tri minute kasnije uslijedilo je smanjenje rezultata. Olivera i Cuadrado hrvali se se u kaznenom prostoru tko će dočekati neugodnu loptu što je stizala, a to je iskoristio Higuain i pored njih dvojice ugurao loptu u mrežu rumunjskog vratara.


Gonzalo Higuain Goal HD Fiorentina 2 1 Juventus… by reddefutbol

Allegri je potom u igru uveo Pjacu koji je u 78. minuti skoro izborio penal. Pjaca je tukao prema vratima Viola, a Rodriguez je rukom blokirao loptu. Banti se premišljao bi li sudio ili ne bi, ali pustio je igru, a možda nije trebao.

Ušao je i Mandžukić u 80. minuti, a Juve je sve više prijetio. U 81. minuti Higuain je s pet metara gađao glavom, a Tatarusanu je nezgodno odbio loptu i nastala je velika gužva i borba za loptu, a na kraju su se domaći ipak obranili. Mandžukić je pred sam kraj utakmice namjestio zicera Dybali, ali je Argentinac bio neprecizan. Utakmica je produžena za šest minuta, ali ni to nije pomoglo Juventusu, Fiorentina je zgrabila sve bodove.

Ostali rezultati

U preostalim nedjeljnim susretima 20. kola talijanske Serie A, Cagliari je rastavio Jurićevu Genou sa 4:1. Gostovanje je doživjelo najgori scenarij, iako je krenulo dobro za đenovsku momčad. Poveli su golom Simeona u 29. minuti, ali nakon toga uslijedio je raspad sistema. Dvama golovima u 40′ i 44′, odnosno golovima Borriella i Pedra, Cagliari je preokrenuo, a u drugom poluvremenu je nastavio s golijadom. U 60. minuti zabio je ponovo Borriello, a u 64. minuti Farias je povećao iz penala.

https://www.youtube.com/watch?v=ttZ7BGq23Ko

Lazio je na svojem terenu svladao Atalantu s 2:1. I u ovom slučaju gosti su vodili pa na kraju prosuli sve bodove. Petagna je zabio u 21. minuti, ali je Sergej Milinković-Savić smanjio na asistenciju Lulića u 45′. Konačan rezultat postavio je Immobile iz penala u 68′.

Napoli je bio uvjerljiv protiv Pescare i slavio je s 3:1. Svi su golovi pali u drugome dijelu, a započeo je Napolijev Tonelli u 47. minuti. Dvije minute kasnije povisio je Hamšik, a Mertens je u 85′ zabio za 3:0. Počasni pogodak djelo je Caprarija i stigao je tek u 94′.

Sassuolo je slavio protiv Palerma s visokih 4:1. Poveli su gosti u osmoj minuti preko Quaisona, ali Matri i Ragusa su u 15′ odnosno 24′ preokrenuli rezultat u svoju korist. U drugom dijelu pala su još dva gola. Matri je ponovo zabio u 66. minuti, a Politano je u 83′ postavio konačan skor.

Roma je slavila na gostovanju kod Udinesea s 1:0, a jedini pogodak na utakmici pao je u 12. minuti. Strijelac je bio belgijski veznjak Radja Nainggolan. Imala je Roma priliku povisiti na 2:0 u 18. minuti, ali je Džeko zapucao penal.

Sampdoria i Empoli odigrali su 0:0.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI