HRT stao uz Ćosića, ne smeta im kritika izbornika Dalića i HNS-a

screenshot

Tijekom prijateljske nogometne utakmice između Meksika i Hrvatske u Dallasu, komentator HRT-a Drago Ćosić žestoko se obrušio na HNS, zbog činjenice da Vatreni nisu nastupili u najjačem sastavu.

Podsjećamo, HRT-ov komentator je tijekom prijenosa poručio: 

“Koliko god se branio Dalić da je htio provjeriti sve igrače u čvrstim i jakim utakmicama, ipak nije pobrao simpatije javnosti, a vjerujem da nitko u zadnjih 20 godina nije imao tolike simpatije javnosti…

Na neki je način skrivao tu informaciju od javnosti i da je postignut dogovor s klubovima da jedan dio ‘top igrača’ ne igra ovu drugu utakmicu protiv Meksika.

Tako je na određenu razinu neugodnosti doveo Meksiko, one koji su organizirali ovu utakmicu. Moram reći doveo je i televizijske gledatelje te sve nas zajedno jer smo skupo platili prijenos.



Da smo znali da neće biti Modrića i Mandžukića sigurno bi drugačije pregovarali oko cijene prijenosa. Ali, nažalost, to je ona situacija kada Savez pregovara s nama ‘s figom u džepu'”. 

Zbog toga je portal Direktno poslao upit HRT-u o istupu svog vodećeg sportskog komentatora te podržavaju li njegov stav o tome da je HRT izmanipuliran u pregovorima o prijenosu utakmice.

“Obavješćujemo Vas kako je kolega Drago Ćosić sportski komentator Hrvatske radiotelevizije kojemu je komentiranje u opisu poslova te je i tijekom navedenoga događaja radio svoj posao”, odgovorili su s HRT-a.

Podsjetimo, Hrvatska je protiv Meksika zaigrala u ‘šarenom sastavu’.

Luka Modrić, Mario Mandžukić, Danijel Subašić, Marcelo Brozović, Ivan Perišić i Nikola Kalinić vratili su se iz SAD-a i nisu konkurirali za ovu utakmicu. Kritike na račun toga su iznijeli i Vedran Ćorluka, ali i meksički izbornik Juan Carlos Osorio.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI