HNL tek počeo, a suci su već u prvom planu: Ovo su situacije u kojima je Belupo teško oštećen kod Dinama

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ovoga vikenda nastavilo se hrvatsko nogometno prvenstvo u najvišem rangu, momčadi su ojačale svoje redove, Rijeka je i dalje na vrhu i ove sezone bi HNL nakon dugo godina mogao imati zanimljivu završnicu.

Ako se kojim slučajem još netko pita zašto hrvatskih sudaca nema ni na radaru u međunarodnim natjecanjima, odnosno, zašto ne sude Europsku ligu ili tobože Ligu prvaka, dovoljno je pogledati jedno kolo Prve HNL i sve će vam biti kristalno jasno.

Iako se mnogi mediji više ni ne trude ukazivati na greške hrvatskih sudaca u domaćoj ligi, odnosno, kod nas se već nekako uvriježio običaj da se suca hvali ako dobro sudi (?!) iako mu je to posao, na sudačke pogreške treba ukazivati jer, logično, zbog njih nekima ide znatno lakše u prvenstvu.

Ovoga vikenda nastavilo se hrvatsko nogometno prvenstvo u najvišem rangu, momčadi su ojačale svoje redove, Rijeka je i dalje na vrhu i ove sezone bi HNL nakon dugo godina mogao imati zanimljivu završnicu. No, sve bi to bilo odlično da se u prve dvije od tri odigrane utakmice u prvi plan nisu gurali suci i to zbog toga što nisu svoj posao odradili kako treba. Ponovo su napravljeni veći previdi koji su mogli izravno krojiti ishod utakmice.

U prvom jučerašnjem terminu od 15 sati, Inter je na gostovanju kod Cibalije kući odnio bod, završilo je 1:1. No, vjerojatno ne bi tako završilo da su suci vidjeli igranje rukom gostujućeg igrača u kaznenom prostoru. U 83. minuti Kelez je ubacio u šesnaesterac, a tamo je Mesfin rukom zaustavio loptu ispred Cibalijina igrača. Cijeli stadion vidio je igranje rukom, ali glavni sudac Križarić i pomoćna sutkinja Rođak-Karšić nisu je vidjeli, iako su imali dobar pregled.

Nadalje, Dinamo je dva sata kasnije na Maksimiru ugostio Belupo i pogotkom iz penala za 1:0 smanjio zaostatak za Rijekom na tri boda. No, pitanje je bi li utakmica završila tim rezultatom da su pomoćni suci odradili svoj posao.



U 39. minuti pomoćni sudac Zobenica mahao je zastavicom kada je napadač Slavena krenuo prema vratima Livakovića. Iz fotografije Arenesporta može se vidjeti kako o zaleđu nema ni govora.

Foto: Screenshot Arena
Foto: Screenshot Arena

Koprivničani imaju još jedan razlog za ljutinju jer je drugi pomoćni Šarić u 81. minuti također mahao nepostojeće zaleđe igračima Slavena.

FOTO: Screenshot Arena
FOTO: Screenshot Arena

No, mora se priznati kako je glavi sudac donio dobru odluku kada je sudio penal za Dinamo jer je Tadić zaista igrao rukom, ali pitanje je što bi bilo da je Slaven izgurao ove dvije sporne situacije do gola Dinama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI