Hajduk zbog skandiranja ‘ubij Srbina’ igra pred praznim Poljudom!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

UEFA je promptno nakon prijave FARE-a, Hajduk kaznila s 55 tisuća eura i odigravanjem iduće europske utakmice sa Dancima bez gledatelja.

Nažalost po Hajduk ni ovog ljeta neće biti ništa od ljetne zarade. Jer prvu europsku utakmicu, onu protiv Levskog, Hajduk je zbog održavanja Ultra Festivala na Poljudu igrao u Dugopolju. Umjesto 33 tisuće, Hajduk je tako gledalo oko 5 tisuća gledatelja, koje je klub još i častio sa ulaznicama za europsku premijeru i to tako da su ih dobili prvi navijači koji su kupili godišnje ulaznice.

Nakon Ultre, Hajduk su oštetili i njegovi ultrasi, odnosno onaj dio njih koji je na utakmici s Levskim u Dugopolju skandirao “Ubij Srbina”. Zbog toga je UEFA, a nakon prijave FARE-a, Hajduk kaznila s 55 tisuća eura i odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja.
Hajduku malo vrijedi što su delegat i UEFA-in povjerenik za sigurnost pohvalili klub za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna. No može se žaliti.
Radost zbog pobjede nad Levskim i na uzvratu, te uvjerljivog proboja u 3. pretkolo EL, gdje igra s Brondbyjem, gotovo je poništila vijest iz Nyona.
Hajduk se spremao na dvostruko slavlje: igranje uzvrata s Dancima 3. kolovoza na domaćem terenu, što bitno povećava šansu prolaska u play-off EL, te zbog toga što će uglednog protivnika ugostiti na punom Poljudu i tako bogato zaraditi od ulaznica. S obzirom na to da su ulaznice za Levski poklonjene, a za Brondby ih neće ni biti, Hajduk ovog ljeta ostaje bez 10 milijuna kuna.
Naravno, ako prođe Dance, a zatim i konačno preskoči doigravanje, Hajduk će od UEFA-e umjesto kazne dobiti jack pot, dok će od ulaznica također zaraditi mnogo, pa se ovog gubitka nitko neće ni sjećati. Ali to tek treba ostvariti.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI