Hajduk u uzavrelom ambijentu Šubićevca nadvisio Šibenik, dalje idu još Lokomotiva, Osijek i Inter

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Splićanima je put prema pobjedi otvorio izravni crveni karton braniča Šibenika Perice Šare u 30. minuti, a samo tri minute kasnije Nijemac Andre Fomitschow je iz slobodnog udarca pogodio sami lijevi donji kut vrata

Splitski Hajduk plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je na Šubićevcu svladao Šibenik s 1-0.

Splićanima je put prema pobjedi otvorio izravni crveni karton braniča Šibenika Perice Šare u 30. minuti, a samo tri minute kasnije Nijemac Andre Fomitschow je iz slobodnog udarca pogodio sami lijevi donji kut vrata. Malo tko je očekivao da će biti jedini gol na utakmici, Splićani su s igračem više stvarali prilike, ali je vratar Šibenika Žitnjak branio sjajno i nakraju je Hajduk slavio samo s minimalnih 1-0.

Nažalost, prvo gostovanje Hajduka u Šibeniku nakon šest godina imalo je ružnu uvertiru jer je došlo do tučnjave pripadnika Torcide i Funcuta, a policija je privela 76 huligana.

Do četvrtfinala je došao i Inter koji je u Zaprešiću tek nakon produžetka slavio protiv drugoligaša Sesveta s 2-1. Inter je poveo pogotkom Tomislava Mazalovića (50pen), a za Sesvete je izjednačio Josip Slišković (73), da bi u 116. minuti Zaprešićani ipak došli do pobjede golom Komnena Andrića.

Ranije danas su i nogometaši Lokomotive i Osijeka izborili četvrtfinale kupa – Osijek je u gostima pobijedio Zadar s 4-0, dok je Lokomotiva teškom mukom slavila kod bivšega prvoligaša Zagreba s 1-0. Osječani su na Stanovima dominirali nad trećeligašem Zadrom i lako došli do prolaza u četvrtfinale golovima Petra Bočkaja (17), Erosa Grezde (49), Andreja Lukića (55) i Nikole Jambora (73). Lokomotiva je u malom gradskom derbiju slavila protiv također trećeligaša Zagreba s minimalnih 1-0, a jedini strijelac bio je Lovro Majer u 28. minuti.



U utorak je Rudeš pobijedio Slaven Belupo nakon produžetka s 2-0.

Od preostalih susreta osmine finala Novigrad i Dinamo Zagreb igraju 31. listopada, dok je susret Cibalia – Istra 1961 na rasporedu 7. studenoga, a Gorica – Rijeka 14. studenoga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI