Gubitnik David Moyes imenovan Bilićevim nasljednikom u West Hamu

screenshot

Bivši trener Evertona i Manchester Uniteda 54-godišnji Škot David Moyes imenovan je nasljednikom Slavena Bilića na mjestu šefa struke West Hama, objavio je engelski premijerligaš u utorak na svom službenom internetskom portalu

Objavljujući vijest o novom treneru, supredsjedatelj West Hama David Sullivan rekao je da je 54-godišnji Škot “pravi čovjek za zaokret” te dodao:

“Trebao nam je netko s iskustvom, tko poznaje Premier ligu i igrače u njoj, a vjerujemo da David može izvući ono najbolje iz naših igrača. Ima izvrsnu reputaciju, uživa poštovanje u nogometnom svijetu i donijet će svježe ideje, organiziranost i entuzijazam. Vjerujemo da je West Ham klub u kojem će David moći ponovno pokazati svoje kvalitete.”

David Moyes je trenersku karijeru započeo u Prestonu, a najplodonosnije razdoblje trenerske karijere imao je tijekom 11-godišnjeg razdoblja u Evertonu, kojeg je vodio od 2002. do 2013. godine. Kao trener Evertona triput je od kolega iz Udruženja trenera Premier lige bio izabran za Menadžera godine (2003., 2005. i 2009.).

Uspješno vođenje Evertona donijelo je Moyesu životnu priliku, kad je bio izabran za nasljednika Sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda s kojim je potpisao šestogodišnji ugovor. Međutim, na Old Traffordu se zadržao samo 10 mjeseci i bio otpušten zbog loših rezultata koji su tadašnjeg prvaka iz 2013. godine doveli do sedmog mjesta na ljestvici.

Moyes je potom preselio u španjolsku La Ligu, gdje je preuzeo Real Sociedad. No, i tamo se zadržao tek jednu godinu, a otkaz mu je uručen u studenom 2015. Uslijedio je povratak u Premier ligu, gdje je u srpnju 2016. imenovan menadžerom Sunderlanda. No, pod njegovim vodstvom klub je kao posljednjeplasirani ispao iz Premier lige, što je dovelo do Moyesove ostavke u svibnju ove godine.



Ipak, unatoč lošim iskustvima u posljednja tri kluba koja je vodio, 54-godišnji Škot uvjeren je da može pomoći West Hamu u očuvanju premijerligaškog statusa. U ovom trenutku klub je na 18. mjestu sa deevet bodova iz 11 utakmica.

“Čeka nas velik posao i trebamo pomoć svih. Trebamo naše navijače da stanu uz momčad”, rekao je Moyes nakon imenovanja.

Prvi ispit na klupi West Hama Moyes će imati 19. studenog na gostovanju kod Watforda, a pet dana poslije će prvi put voditi momčad kod kuće, na londonskom Olimpijskom stadionu, protiv Leicester Cityja. U dobro mu poznatom okruženju Moyes će biti 29. studenog, kad će West Ham gostovati na Goodison Parku protiv Evertona.  

Facebook Comments

Loading...
DIJELI