GUARDIOLA SPREMA NEVIĐENU ČISTKU: Odlazi čak 18 igrača, a za slaganje nove momčadi ima 350 mil. eura!

Facebook: Manchester City (Official)

Engleski mediji tvrde kako je Pep već na odlasku iz Monte Carla počeo križati imena na koja neće računati sljedeće sezone, a pobrojali su ih već 18.

Manchester City oprostio se od Lige prvaka nakon dramatične uzvratne utakmice osmine finala. Izbacio ih je Monaco i to zbog većeg broja golova u gostima, u prvoj utakmici bilo je 5:3 za City, a u drugoj 3:1 za Monaco. Partija je to koja je bacila u očaj trenera Guardiolu kojemu je ujedno bilo prvo trenersko izbacivanje u tako ranoj fazi Lige prvaka.

“Dobro smo igrali u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu nismo. Samo jedno poluvrijeme nije bilo dovoljno, iz ovog poraza moramo učiti jer nam očito nedostaje iskustva”, izjavio je Španjolac nakon utakmice.

Postaje sve jasnije kako ni u Premiershipu neće uzeti naslov, Chelsea je za sada nedodirljiv i kvalitetom igre je nekoliko stepenica iznad svih, što znači kako je City ove sezone ostao bez trofeja. Engleski mediji tvrde kako je Pep već na odlasku iz Monte Carla počeo križati imena na koja neće računati sljedeće sezone, a pobrojali su ih već 18.

City ima jezgru u momčadi koju čine De Bruyne, Silva, Sane, Sterling, Gundogan, Stones i novopridošli Gabriel Jesus na kojega Pep posebno računa. No, kao što možete vidjeti od nabrojanih nogometaša gotovo svi su igrači sredine terena izuzev Stonesa koji je branič. Kad smo kod Stonesa, najskupljeg obrambenog igrača u povijesti, on je tu ionako da popuni kvotu domaćih igrača, a mnogi ga nazivaju najvećom prevarom engleskog nogometa.

U prijevodu, Pep mora ojačati čitavu obranu, napad i vrata, ali prije toga se nekako mora riješiti spomenute 18-orice igrača. Za većinu njih to neće biti problem jer im ističe ugovor. Toure, Clichy, Caballero, Zabaleta, Navas, Sagna i Adarabioyo ostaju bez ugovora na kraju sezone i teško je da će ijedan od njih dobiti priliku igrati dalje za City. Na njima Pep neće zaraditi, ali barem će osloboditi golem dio financijskog kolača za plaće.



Ponešto može zaraditi na igračima koji su trenutno na posudbi, a koje je odavno otpisao. Dakle, od Manchester Cityja se mogu oprostiti: Hart, Mangala, Bony, Nasri i Denayer.

Nadalje, od postojećeg kadra koji je u klubu, ali ne igra ili vrlo malo igra, a prima golemu plaću tu su Vincent Kompany koji je non-stop ozljeđen i već je u godinama, potom Sergio Aguero koji ratuje s Pepom cijelu sezonu oko minutaže, a čim se Jesus oporavi od ozljede vjerojatno će opet preseliti na klupu, zatim Kolarov koji se navijačima već popeo na vrh glave zbog loših igara, a na izlaznim vratima mogli bi se nači i Delph, Fernando i Iheanacho.

Naravno, Pep neće moći dovesti desetak novih igrača pa je za očekivati da će ovi mlađi igrači ostati, ali jasno je kako će se dogoditi masovni egzodus zvijezda.

Ostaje pitanje tko će doći i koliko će to novca Guardiola dobiti za pojačanja?

Nagađa se kako bi od prodaje pojedinih nogometaša i od postojećeg klupskog budžeta, Guardiola mogao dobiti 350 milijuna eura za pojačanja. Guardian piše kako bi se prvo rješavala pozicija vratara, a u tom se kontekstu spominje vratar Benfice, Ederson Moraes. Nadalje, kritično je i u obrani, a tu se spominju Aymeric Laporte iz Bilbaa na poziciji stopera, te bekovi Walker i Rose iz Tottenhama i Hector Bellerin iz Arsenala. Ovog potonjeg bit će nemoguće dovesti jer ga je već snimila Barcelona i nudi oko 50 milijuna eura.

Već se neko vrijeme spominje i prelazak Alexisa Sancheza iz Arsenala u City, ali taj bi transfer uzeo veliki dio budžeta, a ta pozicija je ionako dobro pokrivena Leroyem Saneom. Do ljetnog roka ostalo je još dosta, ali nema dvojbe kako će u Cityju biti itekako prometno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI