GOLOBRADI DEČKO KOJI JE ZALUDIO SVIJET: Još jučer je bio ‘klinac iz Monaca’, a uskoro bi mogao ostvariti rekordan transfer

Facebook: AS Monaco (Official)

Ukupno je ove sezone u 31 utakmici zabio 17 golova i deset puta je asistirao, još jednom naglašavamo, ovaj golobradi mladić napunio je 18 godina u prosincu prošle godine. I da, dobio je poziv u A momčad francuske reprezentacije za oglede s Luksemburgom i Španjolskom.

Ako do sada niste čuli za Kyliana Mbappea, a nazivate sebe obožavateljem nogometa i niste bili u komi proteklih nekoliko mjeseci, onda slobodno možete preći na neki drugi sport. Mladi francuski nogometaš u potpunosti je zaludio nogometni svijet, 18-godišnjak koji igra kao da za sobom ima barem 6-7 godina karijere u vrhunskom nogometu, to se ne viđa često. Brz, eksplozivan, hladnokrvan u završnici sa sjajnim osjećajem za prostor, uspoređuju ga s legendarnim Thierryjem Henryjem, a čak je i on izjavio kako u Kylianu vidi svojeg nasljednika.

Mbappe je samo u posljednjih devet utakmica postigao deset golova, uključujući i gol Manchester Cityju (3:1) u uzvratnoj utakmici Lige prvaka, a može igrati na poziciji krilnog napadača i napadača. Ukupno je ove sezone u 31 utakmici zabio 17 golova i deset puta je asistirao, još jednom naglašavamo, ovaj golobradi mladić napunio je 18 godina u prosincu prošle godine. I da, dobio je poziv u A momčad francuske reprezentacije za oglede s Luksemburgom i Španjolskom.

Jasno, ovakve partije i rezime ne mogu proći nezapaženo pa su ga već počeli intenzivno pratiti brojni europski velikani poput Manchester Uniteda, Chelseaja, Arsenala, a španjolski AS tvrdi kako je Real Madrid već pripremio teren za dolazak Mbappea. Mladi je Francuz već prije tri godine posjetio Realov trening-centar Valdebebas i bio je blizu potpisa, ali na koncu je ipak taj aranžman propao, iako je Zidane bio vrlo blizu dovođenja Mbappea.

“Bio sam još dijete, a zvao me najveći francuski nogometaš u povijesti, ali nisam otišao u Madrid jer nisam htio napustiti svoju zemlju tako rano”, objasnio je Mbappe zašto je odbio Real.

O Mbappeovoj budućnosti još uvijek se brine njegova obitelj, ali trenutno pregovaraju s jednim od najjačih agenata, Jorgeom Mendesom čija tvrtka dobro posluje s Realom. No, njegova odšteta neće biti mala. Mbappeova trenutna vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi deset milijuna eura, međutim, Mbappe u svojem ugovoru nema minimalnu otkupnu klauzulu, što znači da Monaco može napuhavati njegovu cijenu do rekordnih iznosa, a očekuje se da će tražiti barem 80 milijuna eura. Barem toliko, ipak, do kraja sezone ostalo je još dosta, a dogura li s Monacom do polufinala ili finala Lige prvaka, uz još koji gol ili asistenciju, ta bi svota mogla i rasti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI