GODINA DANA RIJEČKE NEPOBJEDIVOSTI: Sjećate li se tko je zadnji slavio protiv moćne momčadi Matjaža Keka?

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Rijeka može prolongirati svoj impresivan niz već ove subote, naravno, ako svlada izravnog konkurenta za naslov, Dinamo.

Još u veljači Rijeka je obilježila točno godinu dana od posljednjeg poraza u domaćem prvenstvu, a 5. travnja obilježava točno godinu dana od posljednjeg poraza u svim natjecateljskim utakmicama. Prije točno godinu dana Rijeka je u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa izgubila od Slaven Belupa u Koprivnici s 3:0.

Pogotke za Slaven Belupo, odnosno za finale Kupa, tada su zabili Ejupi, Ozobić i Pokrivač, a u prvoj utakmici završilo je 2:1 za Rijeku. Od te utakmice pa do danas Rijeka je odigrala 40 utakmica, to jest, 33 u prvenstvu, pet u kupu i dvije u pretkolu Europske lige i niti jednom nije izgubila. U tih 40 ogleda Rijeka je slavila 29 puta i 11 puta je remizirala, preciznije, u HNL-u je upisala 25 pobjeda i osam remija, u kupu četiri pobjede i jedan remi i u Europskoj ligi dva remija.

Jedina, nazovimo to, ‘mrlja’, u riječkoj seriji nepobjedivosti jest ono prerano ispadanje iz Europske lige. Ipak, tješi činjenica da nisu ispali od nekakvih autsajdera već od trenutno druge momčadi turskog prvenstva, istanbulskog Basaksehira, koji se nalazi ispred velikana turskog nogometa Galatasaraya i Fenera, a ispred njih je jedino Bešiktaš.

Od Istanbula je Rijeka ispala zbog golova u gostima, što znači kako im je nedostajao jedan gol ili možda samo malo sreće za prolazak dalje. No, osvoji li Kek prvenstvo i Kup, a na dobrom je putu sljedeće godine borit će se za Ligu prvaka.

Rijeka može prolongirati svoj impresivan niz već ove subote, naravno, ako svlada izravnog konkurenta za naslov, Dinamo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI