(FOTO) Predstavljeni novi dresovi ‘Vatrenih’! Što kažete?

HNS

Hrvatski nogometni savez i Nike službeno su predstavili dresove u kojima će hrvatska nogometna reprezentacija nastupiti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta.

Novi dres po prvi puta “u akciji” će biti ovoga petka u Miamiju (SAD) gdje će hrvatska reprezentacija odigrati pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Perua s kojom će se premijerno susresti.

Energičan i prepoznatljivi službeni, crveno-bijeli dres, bojama se uvelike razlikuje od pričuvnog dresa na kojem dominiraju kvadrati u izrazito tamnim bojama: tamnoplavoj i crnoj.

HNS
HNS

Kako tvrde u HNS-u, Nike je nastavio s tradicijom atraktivnog dizajna i superiorne kvalitetedresa, što je komentirao i kapetan Hrvatske Luka Modrić: “Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene”.

“Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu”, ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu. “Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice”, mišljenja je Hoppins i zaključuje: “Hrvati su izuzetno ponosni na svoje naslijeđe. Ono se manifestira kroz dresove sa šahovnicom, inspirirane hrvatskom zastavom”.



Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, povodom predstavljanja dresa izjavio je da je “čarolija nogometa što mala nacija može pobijediti veliku”.

Nikeova Vaporknit tehnologija čini dresove lakšima i prozračnijima kako bi se igrači kretali bez ikakvih smetnji. Hlačice su izrađene od istog materijala kao i majice te nemaju šavove, a samim time uklonjene su bilo kakve dodatne smetnje, istovremeno omogućujući igračima bolju izvedbu na terenu.

Novi dresovi hrvatske reprezentacije bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI