Fenomenalna Sara Kolak osvojila i naslov mlađe seniorske europske prvakinje

Kolak je opravdala status velike favoritkinje u Bydgoszczu te zasjela na prvo mjesto već nakon prve serije

Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, nastavlja sa sjajnim rezultatima. Naime, nakon nedavne pobjede na mitingu Dijamantne lige 22-godišnja hrvatska bacačica koplja u nedelju je osvojila i naslov mlađe seniorske europske prvakinje na prvenstvu održanom u mađarskom Bydgoszczu.

Kolak je opravdala status velike favoritkinje u Bydgoszczu, zasjela je na prvo mjesto već nakon prve serije u kojoj je bacila 63.12m, da bi u drugoj seriji bacila točno dva metra dalje, a s tih 65.12m je postavila novi rekord europskih prvenstava za atletičare mlađe od 23 godine i postala neuhvatljiva za konkurentice.

Srebro je osvojila Latvijka Anete Kocina, a broncu Poljakinja Marcelina Witek.

Od ostalih naših predstavnica Kristina Hendel je u finalu utrke na 5000 metara zauzela 11. mjesto s novim osobnim rekordom koji sada iznosti 16:33.90 minuta, dok je Ivana Renić bila 21. u konkurenciji hodačica na 20 kilometara. Našoj 20-godišnjoj reprezentativki trebao je 1 sat, 49 minuta i 46 sekundi za svladavanje 20-kilometarske dionice, što je za tri minute lošiji rezulat od njezinog osobnog rekorda.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI