Federer: ‘Nisam ništa mogao Ćoriću, ali nadao sam se da će ga uhvatiti nervoza i to se dogodilo’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Borna Ćorić je u karijeri već pobijedio jednog Rafaela Nadala, a sinoć je u polufinalu Indian Wellsa u šaci držao i velikog Rogera Federera.

Iako imao set i break prednosti u polufinalu Indian Wellsa, Borna Ćorić nije izdržao i Roger Federer je nakon velike borbe slavio 5:7, 6:4, 6:4 plasiravši se u finale gdje će igrati protiv Argentinca Del Potra.

Ćorić je set i pol igrao nevjerojatno dobar tenis. U prvom setu izgubio je samo šest poena na servisu, pogađao je što je želio i na trenutke se na terenu nije znalo tko je Ćorić, a tko Federer.

“Morao sam se truditi da zadržim lopticu u terenu. Nisam mogao gađati ni previše winnera jer se Borna odlično kretao i jako je lupao”, rekao je nakon meča Federer.

Ćorić je u drugom setu vodio 4:2 i kao da se malo uplašio činjenice da bi mogao pobijediti najboljeg tenisača svih vremena.

“U tim trenucima sam samo pokušavao zadržati korak s njim, nadajući se da će postati malo nervozniji i točno to se dogodilo. Iskreno, imao sam i malo sreće. No, mislim da Borna može puno toga izvući iz ovog meča i cijelog turnira. Igrao je fantastično”, dodao je Federer.



Borna Ćorić je u karijeri već pobijedio jednog Rafaela Nadala, a sinoć je u polufinalu Indian Wellsa u šaci držao i velikog Rogera Federera.

Zagrepčanin je imao set i brejk prednosti protiv prvog igrača svijeta, ali je nakon velike drama ipak izgubio 5:7, 6:4, 6:4. Ćorić je u prvom setu izgubio samo šest poena na servisu, a u drugom je vodio 4:2. No, Federer je dobio četiri gema zaredom i odveo meč u treći set.

Ćorić mu je uzeo servis već u prvom gemu, pa onda ponovno za 4:3, ali mu se u ključnim trenucima ruka malo “skratila”, a Roger Federer takve situacije redovito rješava u svoju korist.

“Iznenađen sam koliko sam dobro igrao, koliko sam ga pritiskao i uživao sam u tome. Vjerujem da sam ga natjerao do ruba. Trebam gledati pozitivno na cijeli turnir, ali i na ovaj meč također. Igrao sam odlično, bio sam jako blizu, jedino nisam iskoristio sve prilike”, rekao je Ćorić nakon meča.

“Strašno je teško igrati protiv Federera. Nikad ne znaš što je sljedeće, s kakvom rotacijom će odigrati i pod kojim kutem. To je potpuno druga razina tenisa i zato mislim da sam stvarno dobro odigrao. Bio sam agresivan, pritiskao sam ga, ali je on na kraju bio bolji igrač. Nadam se da ću ostati zdrav i nastaviti ovako igrati”, dodao je Ćorić koji će od ponedjeljka biti 36. igrač svijeta, a iz kalifornijske pustinje odlazi s 330.000 dolara više na računu.

Borna će već za desetak dana igrati na sljedećem Mastersu, onom u Miamiju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI