EVO PRAVE SLIKE HRVATSKOG NOGOMETA! Igrače u nastavku sezone dočekao – HOROR!

0
427
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Još je samo dva dana ostalo do početka proljetnog dijela hrvatskog nogometnog prvenstva i vjerojatno nas čeka horor, ne mislimo pritom na kvalitetu nogometa koja se igra na hrvatskim travnjacima što bi možda nekim cinicima palo na pamet, već pričamo o vremenskim neprilikama i očajnim stanjima u kojima se nalaze tereni hrvatskih nogometnih klubova.

Snijeg je, baš eto valjda u inat, odlučio zamesti većinu zemlje, a nepovoljne vremenske prilike predviđaju se i u nadolezećim danima, a to znači kako će nogometaše koji se natječu po hrvatskim ligama dočekati natopljeni, zaleđeni ili drugim riječima, tereni nepogodni za igranje. Pojedini niželigaši otkazali su svoje utakmice zbog lošeg vremena, ali u najvišem razeredu hrvatskog nogometa prvenstvo se mora nastaviti.

Loading...

Prvi koji je reagirao zbog nepovoljnih uvjeta bio je Hajduk, koji gostuje u Vinkovcima kod Cibalije u nadolazećem vikendu. Hajduk je zatražio zamjenu domaćinstva s Cibalijom zbog nepovoljnih uvjeta i lošeg terena, ali Vinkovčani su odbili uz poruku kako nema razloga za zamjenu domaćinstva jer je njihov teren u dobrom stanju.

Cibalijin teren izgledao je ovako prije nekoliko dana kada je pao nešto slabiji snijeg…

Sanacija travnjaka diljem zemlje trebala bi se navodno, ako Šuker održi obećanje, provesti tek na ljeto, ali što do tada? Zima i nepovoljni uvjeti čini se da su tek stigli i loše i promijenjivo vrijeme moglo bi potrajati do sredine proljeća, možda i duže, a klubovi bi do tada bili primorani igrati u granično regularnim uvjetima.

Nije teren Cibalije jedini problematičan. Onaj u Zaprešiću već je na zlu glasu kada je u pitanju loše vrijeme, a Inter ovoga petka dočekuje Slaven Belupo i bit će pravi izazov nogometašima igrati ako se travnjak natopi. Podsjetimo, Inter je krajem prošle godine zbog blata bio prisiljen odustati od domaćinsktva s Rijekom pa su utakmicu za polufinale Kupa igrali na Rujevici. Da je teren Intera u nepovoljnom stanju govori i njihova objava na službenom Facebook profilu gdje pozivaju na čišćenje sniejga sve koji imaju volje.

U slučaju da se snijeg i otopi i temperature malo porastu, nastat će kaljuža, kao i na većini travnjaka u Hrvatskoj.Problemi bi mogli nastati i u Gradskom vrtu gdje Osijek i Dinamo igraju u subotu, a bolje se možda neće provesti niti Lokomotiva i Rudeš. Obje momčadi koriste travnjak u Kranjčevićevoj, ali taj je pak u lošem stanju čak i po idealnim vremenskim uvjetima pa si možete misliti na što sada sliči. Stoga su momčadi dogovorile igrati susret na Maksimiru. No, pruža li Maksimir poptunu garanciju? Pa i ne baš, ako se prisjetimo one utakmice Hrvatske i Kosova koja je bila na kraju odgođena jer teren nije mogao podnijeti jaku kišu.