Emotivni Dalić nakon povijesne pobjede Vatrenih: ‘Naši dečki nisu normalni!’

hns

"Hvala svim navijačima i Hrvatskoj, u BiH, hvala ovim dečkima, hvala svima", rekao je hrvatski izbornik

Nogometaši Hrvatske plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što su u Moskvi u polufinalnom susretu svladali Englesku s 2:1 nakon produžetaka i to golom Mandžukića u 109. minuti.

Bila je to antologijska utakmica u kojoj su se Vatreni mučili nakon ranog pogotka u 5. minuti i to sve do sredine drugog dijela, a onda je krenuo uragan.

Hrvatska dolazi do izjednačenja u 68. minuti. Vrsaljko je ubacio u peterac, a Perišić iz teške situacije nogom pogađa za 1:1.

Rezultat 1:1 ostao je i nakon 90 minuta, pa su uslijedili produžeci, a u produžecima prvu prigodu imali su Englezi i to 99. minuti. Trippier je izveo korner, a Stonesov udarac glavom zaustavio je Vrsaljko, koji je loptu izbio sa gol-linije.

Krajem prvog produžetka (105+2) Perišić je ubacio nisku loptu u peterac, a Mandžukićev udarac nogom je obranio Pickford. U 108. minuti nova prilika za “vatrene”. Rakitić je lukavo izveo korner za Brozovića, koji je iz trka opalio, ali pored gola.



I onda u 109. minuti nakon loše reakcije engleske obrane, Perišić je glavom prebacio loptu do Mandžukića koji ljevicom zabija za pobjedu 2:1.

Hrvatska će u u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužnjiki igrati protiv Francuske, koja je u polufinalu dobila Belgiju sa 1-0. Za treće mjesto će 14. srpnja u Sankt Peterburgu igrati Belgija i Engleska.

Nakon utakmice Zlatko Dalić je odmah dao izjavu i bila je toliko emotivna i moćna da ćete se jamačno naježiti.

Zaslužili smo finale, ovi dečki su to zaslužili. I evo mogu im samo reći – nisu normalni! Ovo je fantazija, kako su trčali, kako u se borili, napadali. Hvala svim navijačima i Hrvatskoj, u BiH, hvala ovim dečkima, hvala svima. Mi nismo još rekli zadnju riječ, guramo još naprijed i još nismo rekli svoje. Guramo naprijed cijelo prvenstvo i nećemo sada stati. Rekli smo da ćemo ostati u Moskvi i ostali smo, a sada ćemo biti i svjetski prvaci, ako Bog da”, rekao je to Dalić nakon antologijskog preokreta protiv Engleske.

Hrvatska će u u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužnjiki igrati protiv Francuske, koja je u polufinalu dobila Belgiju sa 1-0. Za treće mjesto će 14. srpnja u Sankt Peterburgu igrati Belgija i Engleska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI