Dinamo razbio Hajduk: Zasluženo do 3-1

Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamova pobjeda je posve zaslužena, iako se Hajduk vratio u utakmicu, trenuci dekoncetracije koštale su ga boljeg rezultata u Zagrebu...

U derbi utakmici 4. kola Dinamo je pobijedio Hajduk s 3-1 (1-0). U zanimljivoj utakmici domaćin je poveo već rano u 8. minuti, golom Ćorića, izjednačio je Nižić u 64. minuti, da bi Dinamo brzopotezno, s dva gola u 79. i 80. minuti Olma i Soudanija, došao do 3-1 prednosti. Dinamova pobjeda je posve zaslužena, iako se Hajduk vratio u utakmicu, trenuci dekoncetracije koštale su ga boljeg rezultata u Zagrebu…

U početku utakmice Dinamo je pokazao da želi posjed lopte u ovoj utakmici. I ubrzo mu je to donijelo vodstvo, u 8. minuti. Hodžić je uzeo loptu zadnjem redu Hajduka, fino vidio Ćorića koji se sam sjurio ispred vratara Stipice i lijepo plasirao loptu u vratar bliži kut.

Hajduk se nakon primljenog pogotka baš i nije snašao. Dinamo je i dalje dominirao i napadao, praktički je novi gol u mreži Hajduka visio u zraku. Tek je s druge strane Ohandza jednom zaprijetio, no prije udarca Benković mu je izbio loptu.

Nakon pola sata igre Hajduk je uspostavio terensku ravnotežu. No, to nije značilo da je počeo s redanjem prigoda. Hajduk je bio najopasniji u trenutku kad je Dinamov branič Stojanović skrenuo loptu u vlastiti gol, spasila ga je budnost vratara Livakovića.
Dinamno je predkraj prvog dijela mogao i do drugog pogotka, fino je glavom tukao Junior Fernandes, no vratar Stipica bio je također revan kao njegov kolega Livaković.

Prve minute nastavka su pripale Hajduku koji je nakon jednob brzog prodora Ohandze i asistencije Futacsu pogodio vratnicu. S pet metara udaljenosti. Hajduk j epomakao linije prema naprijed i tražio izjednačenje.



U 64. minuti Hajduk je izjednačio, korner je izveo Savvas, lopta je dugo letjela prema drugoj stativi gdje je posve sam bio Nižić. Naklonio se prema lopti, pogodio je glavom i poslao je u mrežu.
Dinamo je poveo opet u 79. minuti, posve nenadano. Do jedne čiste lopte nije došao Radošević, naletio je Olmo, isprve tukao s dvadesetak metara i podio lijevi donji kut vratara Stipice.

Samo minutu kasnije i Soudani je zabio za Dinamo, za 3-1, nakon brze akcije Juniora Fernandesa, pa pokušaja Olma kojeg je zaustavio vratar Stipica, lopta je došla do usamljenog Soudanija koji loptu zabija ispod vratnice.

Tu su Hajdukove ambicije bila ugašene, a Dinamo je znao prednost sačuvati do kraja utakmice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI